Ledger

Ledger SAS is een fabrikant uit Parijs, bekend van de Nano S en de Blue. Zij zijn inmiddels marktleider op het gebied van Hardware Wallets en zijn wereldwijd de grootste speler. Hieronder vind je informatie waarom Ledger zo snel gegroeid is en wat hun zo goed maakt.

Over Ledger SAS

Ledger is opgericht in 2014 door een groepje van 8 security-experts. Hun ervaring in beveiliging, cryptocurrencies en ondernemerschap resulteerde in een scherpe focus op wat zij wilden ontwikkelen. Nu 4 jaar later bestaat het bedrijf uit 130 medewerkers in Parijs, Vierzon en San Francisco.

De technologie van Ledger loopt op hun eigen operating system (OS). Dit systeem heet BOLOS en zorgt voor verhoogde beveiliging in combinatie met hun security-chip en beveiliging module. Dit systeem wordt inmiddels ook ingezet voor grote bedrijven die hun cryptocurrencies op grote schaal willen beveiligen. De Ledger producten worden in meer dan 160 landen wereldwijd verkocht. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen wallets verkocht.

Security Chip

Aan de basis van een veilige hardware wallet staat de security chip. Dit is een chip speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat mensen er mee kunnen knoeien. Bepaalde regels en protocollen worden van te voren bepaald, en kunnen vervolgens net meer worden gewijzigd. Hierdoor kan het gedetecteerd worden wanneer iemand iets veranderd aan de chip. Zodra dit gebeurd kan het apparaat een melding geven. Zo weet jij dat er niet geknoeid is met de chip en het apparaat veilig te gebruiken is. Het hacken van een security chip is zeer lastig en wellicht alleen mogelijk door experts die er zeer veel tijd aan besteden. Een reguliere chip daarentegen kan vrij gemakkelijk gekraakt worden in korte tijd.