Ledger

Ledger SAS is een fabrikant uit Parijs, bekend van de Nano S en de Blue. Zij zijn inmiddels marktleider op het gebied van Hardware Wallets en zijn wereldwijd de grootste speler. Hieronder vind je informatie waarom Ledger zo snel gegroeid is en wat hun zo goed maakt.

Ledger Nano X

De Ledger Nano X is de nieuwste wallet van Ledger, en richt zich met name op de mobiele markt. Kwa ontwerp lijkt deze vrij veel op de Nano S, maar het scherm is groter, en zit een beveiligde Bluetooth verbinding op en er passen veel meer coins op. Met de Bluetooth verbinding en de mobiele Ledger Live applicatie kun jij jouw cryptocurrencies beheren van zowel Android als iOS. Zo kun jij altijd en overal handelen in je crypto.

Eigenschappen

 • Beveiligde Bluetooth verbinding
 • Ondersteuning voor meer dan 1100 tokens en cryptocurrencies
 • 100 applicaties tegelijkertijd installeren

Meer informatie

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is hun meest verkochte wallet. Deze wallet is een veilige Bitcoin, Ethereum en Altcoin hardware wallet. Het verbind met je computer via USB en heeft een geïntegreerd OLED scherm om elke transactie te controleren en met een druk op de knop te bevestigen. Dankzij de 24-word seed staan coins veilig offline opgeslagen op jouw Nano S. Met behulp van een 4-8 cijferige pincode zorg je ervoor dat zelfs wanneer iemand het apparaat zou hebben, deze nog niet bij jouw munten komt.

Ledger Blue

Ledger Blue is hun meest geavanceerde hardware wallet. Met een groot kleuren touchscreen en Bluetooth is deze makkelijker in gebruik. De Ledger Blue is nog maar in beperkte oplage beschikbaar en zal daarna alleen voor zakelijk gebruik beschikbaar blijven.

Eigenschappen Ledger

 • Cryptografische geheimen beschermd met een beveiligde chip
 • Bitcoin, Ethereum & Litecoin worden ondersteund
 • Meer dan 30 altcoins
 • Ingebouwde 4 tot 8 cijferige pin code
 • Ingebouwde ‘onboarding’ (seed generatie en herstellen)
 • BIP39 seed (24 woorden), makkelijke backup en herstel
 • Ondersteunt meerdere applicaties: FIDO U2F, GPG, SSH.
 • USB verbinding
 • Compatible met de Ledger Wallet Bitcoin/Ethereum Chrome applicatie

Over Ledger SAS

Ledger is opgericht in 2014 door een groepje van 8 security-experts. Hun ervaring in beveiliging, cryptocurrencies en ondernemerschap resulteerde in een scherpe focus op wat zij wilden ontwikkelen. Nu 4 jaar later bestaat het bedrijf uit 130 medewerkers in Parijs, Vierzon en San Francisco.

De technologie van Ledger loopt op hun eigen operating system (OS). Dit systeem heet BOLOS en zorgt voor verhoogde beveiliging in combinatie met hun security-chip en beveiliging module. Dit systeem wordt inmiddels ook ingezet voor grote bedrijven die hun cryptocurrencies op grote schaal willen beveiligen. De Ledger producten worden in meer dan 160 landen wereldwijd verkocht. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen wallets verkocht.

Security Chip

Aan de basis van een veilige hardware wallet staat de security chip. Dit is een chip speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat mensen er mee kunnen knoeien. Bepaalde regels en protocollen worden van te voren bepaald, en kunnen vervolgens net meer worden gewijzigd. Hierdoor kan het gedetecteerd worden wanneer iemand iets veranderd aan de chip. Zodra dit gebeurd kan het apparaat een melding geven. Zo weet jij dat er niet geknoeid is met de chip en het apparaat veilig te gebruiken is. Het hacken van een security chip is zeer lastig en wellicht alleen mogelijk door experts die er zeer veel tijd aan besteden. Een reguliere chip daarentegen kan vrij gemakkelijk gekraakt worden in korte tijd.