Monero Wallet

Veilige opslag van jouw cryptocurrencies is essentieel. Met de toegenomen populariteit zijn er ook steeds meer hackers en malware actief die proberen jouw crypto te stelen. Gelukkig zijn er opties om jouw Monero veilig op te slaan zodat ze niet zomaar worden gestolen. De veiligste optie voor opslag van Monero is op een hardware wallet. Met dit kleine apparaatje worden jouw private keys, de sleutels tot jouw cryptocurrencies, offline opgeslagen op een beveiligde omgeving. Hierdoor zijn jouw XMR munten veilig.

Monero Hardware Wallets

Wanneer je Monero wilt opslaan op een hardware wallet heb je een aantal mogelijkheden. Hieronder zetten wij de verschillende opties op een rijtje.

Optie 1: Ledger Nano S

Optie 2: Trezor Model T

Monero op een andere manier opslaan

Naast een hardware wallet kun jij er natuurlijk ook voor kiezen om jouw Monero ergens anders op te slaan. Indien de waarde van jouw Monero niet zo veel is kan dit een oplossing zijn, maar wij zouden het sterk afraden indien jij een aardige hoeveelheid XMR hebt. Kwa opties zijn er een aantal mogelijkheden, waaronder Litebit, Bitvavo en BTCDirect. Zelf hebben wij hier weinig ervaring mee omdat veruit het merendeel van onze cryptocurrencies op offline wallets staat opgeslagen.