was successfully added to your cart.

Een Hardware Wallet is ontworpen om jouw Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zo veilig mogelijk op te slaan. Het online opslaan van Cryptocurrencies is erg onveilig; en een offline-backup met behulp van papier is foutgevoelig en gebruikers-onvriendelijk. Een Hardware Wallet combineert het beste van de twee: De veiligheid van een offline wallet met het gebruikers gemak van een online wallet.

Wat kan ik allemaal met een Hardware Wallet?

  • Veilig opslaan van diverse Cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, ERC20 tokens. Iedere Hardware Wallet heeft een lijst van coins die zij ondersteunen. De volledige lijst vind je op de product pagina zelf.
  • Ontvangen van betalingen. Jouw Hardware Wallet hoeft niet online of verbonden te zijn om betalingen te ontvangen. Zolang jij jouw adres weet kun je betalingen gewoon ontvangen. Laat je dagelijkse mining fees uitbetalen direct op jouw wallet of gebruik het als veilige opslag voor betalingen die binnenkomen.
  • Versturen van Cryptocurrencies. Naast het ontvangen van diverse coins kun jij deze ook weer versturen. Binnen de gemakkelijk te gebruiken user-interface kun jij makkelijk coins versturen. Dit is vrijwel identiek zoals je dat gewend van van een online wallet, maar dan zonder de risico’s. Let er altijd goed op dat je het juiste adres gebruikt.

Veilig opslaan van Crypto

Ledger Nano S firmware 1.3

Ledger Nano S – een veel gebruikte Hardware Wallet.

De belangrijkste functie van een Hardware Wallet is het veilig opslaan van jouw munten. Een hardware wallet is een klein extern apparaatje dat jij verbind via een USB poort. Omdat het een extern apparaat is los is het vrijwel ongevoelig voor virussen en malware. Jouw private keys zullen het apparaat nooit verlaten en daardoor niet zichtbaar zijn op de computer zelf. Mocht jouw computer of laptop een virus hebben, dan is jouw externe wallet

alsnog veilig. Verificatie en bevestiging gebeurd op de hardware wallet zelf zodat alles veilig afgeschermd is.

Mocht jij bijvoorbeeld een betaling willen versturen, dan moet je deze via fysieke knoppen op jouw apparaat bevestigen. Het beeldscherm toont nogmaals het adres waar je naar verstuurd zodat hier ook niet mee geknoeid kan zijn. Een pincode op het apparaat beschermt jouw coins voor mensen die het fysieke apparaat alsnog in hun eigendom krijgen; en een 24-woord secret key is jouw ultieme backup mocht je jouw wallet kwijtraken of gestolen worden.

Een Hardware Wallet wordt vaak gezien als de veiligste manier van opslag voor gebruikers. Je hoeft niet aan de slag met enorm ingewikkelde versleutelingsmethodes en beheerd met behulp van een klein apparaatje ‘ jouw eigen bank’ . Jij hebt de controle over jouw munten en niemand anders kan erbij. Een online portemonnee kan gehackt worden of zelfs een grote oplichterij zijn; een offline wallet valt onder jouw eigen beheer.

Ontvangen van Bitcoin en andere cryptocurrencies

Om de munten veilig op jouw apparaat op te slaat moeten ze eerst ontvangen worden. Dit is vrijwel identiek aan zoals je dat gewend bent bij een online wallet. Na installatie van jouw apparaat ontvang je een adres zoals je dat gewend bent. Door de betreffende coin hier naar te versturen zullen deze binnen no-time ontvangen en veilig opgeslagen worden. Om misbruik door mallware (zoals man in the middle) te voorkomen is het belangrijk dat jij het ontvangst adres nogmaals controleert op het schermpje van jouw externe USB apparaat. Er zijn namelijk slimme programma’s die jouw ontvangst adres bewerken waardoor het lijkt alsof alles goed gaat, maar iemand anders het ontvangt! Met een externe controle is dit niet mogelijk.

De Hardware Wallet hoeft niet online te zijn om cryptocurrencies te ontvangen. Het adres dat jij krijgt is altijd geldig en kan gewoon gebruikt worden, of jouw apparaat nu verbonden is of niet. Zo gebruiken wij het zelf voor het uitbetalen van mining fees. De wallet is veilig opgeslagen en is eigenlijk pas nodig wanneer wij de coins willen versturen.

Om de privacy van de gebruiker te verhogen krijg jij telkens nieuwe adressen (afhankelijk van de coin). Je kunt ervoor kiezen om telkens een nieuw adres te gebruiken of gewoon het oude adres te blijven gebruiken, deze blijven immers geldig. Let er wel op dat iedere coin een ander adres heeft! Stuur nooit een coin naar het verkeerde adres want dan ben je ze waarschijnlijk kwijt. Zo kan Bitcoin alleen naar een Bitcoin adres; en dus niet  naar een Bitcoin Cash adres of andersom.

Versturen van Crypto munten

Pincode invoeren Ledger Nano SDe interface van een Hardware Wallet is heel gemakkelijk en lijkt op dat van een online wallet. Nadat jij jouw apparaat met de computer verbind moet je inloggen met gebruik van een door jouw gekozen pincode. Vervolgens open je de betreffende software op jouw computer en krijg je een duidelijke interface. Versturen gaat zoals je dat gewend bent. Vul het adres van de ontvangen in; kies voor een bepaalde fee en klik op versturen. Sommige coins, zoals Ripple, hebben ook nog andere variabelen die je mee kunt sturen indien gewenst.

De fee die je kiest bepaald hoe snel de transactie is. Een hogere fee zorgt voor een snellere verwerking en een lagere fee kan soms wat langer duren. Je krijgt een advies over de aangeraden fee (deze zijn afhankelijk van de drukte op het netwerk en veranderen voortdurend) zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw situatie past.

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 313 reviews.