Trezor One VS Trezor Model T

De Trezor T is de opvolger van de Trezor One. In deze vergelijking zetten we de twee hardware wallets naast elkaar met voor en nadelen.

Trezor biedt veilige opslag voor jouw cryptocurrencies, of je voor het nieuwe of het oude model kiest. Hun jarenlange ervaring zorgt voor producten die ruim getest en bewezen zijn. Zelfs wanneer je jouw Trezor verbind met een onveilig laptop of computer blijven jouw cryptocurrencies veilig. De Trezor One is in 2014 gelanceerd en was hiermee de eerste hardware wallet op de markt.

De Trezor One kan gezien worden als een doorontwikkeld product, waar de Model T een platform is. De oorspronkelijke wallet was ontwikkeld met een enke doel voor ogen, het veilig opslaan van cryptocurrencies. Het is hiermee de standaard geworden voor alle volgers. De Model T is bedoeld als een beter platform met meer functies en eigenschappen.

Trezor One of Model T

Eigenschappen vergelijken

De voornaamste technische verschillen zijn de touch screen, de MicroSD slot en het aantal ondersteunde coins. De SD kaart zal in de toekomst encrypted wachtwoorden opslaan. Het touchscreen zorgt ervoor dat de pincode direct op de wallet ingevoerd kan worden in plaats van via de computer. Beide modellen hebben ook de Password Manager aan boord.

Trezor One VS Trezor T specs

 

De Trezor T ondersteund iets meer verschillende cryptocurrencies, al is dit verschil niet heel groot. Wil jij echter net de coins opslaan die alleen op de Model T kunnen dan is het verstandig om te kiezen voor deze nieuwe versie. Beide modellen kunnen meer dan 700 cryptocurrencies en tokens opslaan. De munt die er met name uitspringt is Monero. Deze is niet beschikbaar op de One maar wel de op de Model T.