Trezor One VS Trezor Model T

De Trezor T is de opvolger van de Trezor One. In deze vergelijking zetten we de twee hardware wallets naast elkaar met voor en nadelen.

Trezor biedt veilige opslag voor jouw cryptocurrencies, of je voor het nieuwe of het oude model kiest. Hun jarenlange ervaring zorgt voor producten die ruim getest en bewezen zijn. Zelfs wanneer je jouw Trezor verbind met een onveilig laptop of computer blijven jouw cryptocurrencies veilig. De Trezor One is in 2014 gelanceerd en was hiermee de eerste hardware wallet op de markt. De oorspronkelijke wallet was ontwikkeld met een enkel doel voor ogen, het veilig opslaan van cryptocurrencies. Het is hiermee de standaard geworden voor alle volgers. De Model T is bedoeld als een beter platform met meer functies en mogelijkheden.

Trezor One of Model T

Trezor One

De oorspronkelijke hardware wallet van Trezor is specifiek gericht op het veilig houden van jouw private keys. Perfect geschikt wanneer je op zoek bent naar een ‘simpele’ maar uiterst veilige wallet. Met de recente prijsverlaging is dit model enorm aantrekkelijk, waarbij je een jarenlang bewezen apparaat voor een vriendelijke prijs kunt kopen. De Trezor One kan in eerste instantie vrij eenvoudig aanvoelen. Een klein plastic apparaat dat er een beetje verouderd uitziet vergeleken met moderne smartphones. Echter zit de waarde van de One in de software. De veilige chip, de geavanceerde software en de jarenlange ontwikkeling zorgen voor een zeer mooi product.


Hardware al jaren bewezen (2014)
Vriendelijk geprijsd
Meer dan 1000 coins en tokens
Regelmatige updates
Lichtgewicht en stevig

Trezor Model T

Wanneer je de wallet vaker gebruikt kan de Trezor T een betere keuze zijn. De interface is sneller en makkelijker in gebruik. Het touch screen laat je diverse acties uitvoeren direct vanaf de wallet waardoor het prettiger werkt dan het oorspronkelijke model. De hogere aanschafprijs is het met name waard wanneer je de wallet vaak gebruikt. Koop jij eenmalig Bitcoin en leg je de Trezor vervolgens in de kluis, ga dan voor de Model One. Ben jij er echter actief mee bezig en kijk jij regelmatig naar jouw cryptocurrencies dan is de Model T zeker het overwegen waard.  De Model T heeft ook nog ondersteuning voor een MicroSD die in de toekomst diverse functies zal krijgen.


Premium product
USB-C poort
Mooi ontwerp en handig magnetisch dock
Klaar voor de toekomst (zowel software als hardware)
Ondersteund meer coins dan de Trezor One
Handig kleuren touchscreen
Shamir Backup

Eigenschappen vergelijken

De voornaamste technische verschillen zijn de touchscreen, de MicroSD slot en het aantal ondersteunde coins. De SD kaart zal in de toekomst encrypted wachtwoorden opslaan. Het touchscreen zorgt ervoor dat de pincode direct op de wallet ingevoerd kan worden in plaats van via de computer. Beide modellen hebben ook de Password Manager aan boord. Bovendien heeft de Model T ook Shamir Backup, wat met name voor grotere wallets een eigenlijk onmisbare security feature is.

Trezor One VS Trezor T specs

 

De Trezor T ondersteund iets meer verschillende cryptocurrencies, al is dit verschil niet heel groot. Wil jij echter net de coins opslaan die alleen op de Model T kunnen dan is het verstandig om te kiezen voor deze nieuwe versie. Beide modellen kunnen meer dan 1000 cryptocurrencies en tokens opslaan. De munt die er met name uitspringt is Monero. Deze is niet beschikbaar op de One maar wel de op de Model T.