Skip to main content

Trezor Hardware wallet installeren

In deze handleiding begeleiden we je stap voor stap door de installatie van de TREZOR hardware wallet, hoe je vervolgens Bitcoins erop kunt zetten en tips wat je er nog allemaal mee kunt doen.

Uitpakken

De TREZOR wordt geleverd in een geseald pakketje met TREZOR keurmerk, om te voorkomen dat iemand de verpakking kan openmaken voordat die bij jou komt. Is jouw seal verbroken? Neem dan direct contact met ons op.

In de verpakking

In het doosje vind je de TREZOR, een touwtje om hem makkelijk vast te maken aan een sleutelbos, een kabeltje om hem te verbinden met jouw computer, een handig boekje om jouw seed-words in te schrijven en nog een aantal stickers. Tenslotte zit er nog een beknopte handleiding bij.

TREZOR installeren

De installatie is eenvoudig en snel gebeurd. Volg de stappen hieronder om binnen enkele minuten met jouw TREZOR hardware wallet aan de slag te gaan.

Stap 1: Sluit jouw hardware wallet aan via USB
Stap 2: Ga naar https://trezor.io/start/ voor meer informatie, of ga naar https://wallet.trezor.io/ om direct aan te slag te gaan.

Stap 3: Kies een naam voor jouw apparaat. Klik op doorgaan.

Stap 4: Kies een pincode voor jouw apparaat. Dit kan tussen de 4 en 8 cijfers zijn. De pincode dient twee keer ingevoerd te worden ter controle.
De nummers kun je zien op jouw fysieke TREZOR apparaat. Deze verspringen, zodat eventuele virussen of hackers geen kans maken de pincode te zien.

Stap 5: Deze stap is zeer belangrijk en dient zorgvuldig te gebeuren. Deze 24 woorden dienen als backup mocht er ooit iets gebeuren met jouw Trezor. Deze woorden dienen zorgvuldig opgeborgen te worden en geheim te blijven. Iedereen die deze 24 uur woorden weet heeft toegang tot jouw coins, ook zonder de fysieke wallet.

De Trezor toont stuk voor stuk 24 woorden. Schrijf deze over (in het boekje dat je hebt ontvangen) en klik voor elk nieuw woord op de rechter knop van de wallet. Doe dit 24 keer. Opmerking: De Trezor Model T genereert standaard 12 woorden in plaats van 24 woorden.

Sla deze woorden nooit op via enige vorm van digital media, niet in een tekstbestand en ook niet als foto. Indien je dit doet is de veiligheid van jouw cryptocurrencies niet meer zeker.

Stap 6: Na controle van de woorden dien jij opnieuw je pincode in te voeren.

Jouw Trezor is nu klaar voor gebruik!

Bitcoins kopen

Na installatie van jouw TREZOR hardware wallet wil je waarschijnlijk meteen aan de slag! Heb jij al Bitcoins? Dan kun je jouw bitcoins overmaken naar jouw wallet adres. Heb jij nog geen Bitcoins? Neem dan eens een kijkje bij de volgende platformen:

  • Coinbase – Waarschijnlijk het grootste platform van Europa. Makkelijk bitcoins kopen en verkopen.
  • Bitonic – Nederlands platform om snel kleine bedragen te kopen.

 

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1012 reviews.