Trezor is naast een hardware wallet ook nog eens een geavanceerde en veilige password manager. Met deze password manager heb je al jouw wachtwoorden veilig bij elkaar opgeslagen, altijd beschikbaar voor jou maar zonder dat anderen erbij kunnen.

Het internet is een enorm web van social media kanalen, cloud opslag, e-mail accounts and honderden services waarvoor je allemaal een apart wachtwoord nodig hebt. Het veilig en netjes bewaren van deze wachtwoorden is een uitdaging voor ons allemaal.

Wachtwoord herhalen

Om het probleem van al deze wachtwoorden te verminderen gebruiken veel mensen simpelweg hetzelfde wachtwoord voor vrijwel alle websites en services. Volgens onderzoek door de Universiteit van Cambridge is dit ongeveer 33% van alle gebruikers. Wanneer jij overal hetzelfde wachtwoord gebruikt stel je je open voor allerlei problemen. Wanneer er bij 1 van deze diensten iets mis gaat zijn meteen al jouw services toegankelijk voor anderen. Het is alsof je dezelfde sleutel gebruikt voor al jouw eigendommen. Wanneer een hacker 1 wachtwoord weet te herhalen zal deze binnen no-time al jouw accounts kraken, stelen wat er te stelen valt en vervolgens jouw buitensluiten.

Complex wachtwoord

Een complex wachtwoord bestaat uit unieke tekens, hoofdletters, cijfers, liefst een willekeurige reeks. Het probleem hiervan is dat deze complexe wachtwoorden moeilijk te onthouden zijn. Mensen zijn goed om geheugen steuntjes te onthouden, maar dat is juist kwetsbaar voor hackers. Namen en geboortedatums kunnen achterhaald worden. Daarnaast kan het maken van deze wachtwoorden erg frustrerend zijn; en iedere site heeft zijn eigen vereisten. Password Manager Trezor

Password Manager van Trezor

Met de Trezor Password Manager kun jij al jouw wachtwoord veilig bewaren. Door ze op te slaan op jouw Trezor Wallet zijn de cryptografisch beschermd. Na het installeren van de Chrome plugin kun jij direct aan de slag.

De interface is makkelijk te gebruiken en helpt jouw met het beheren van jouw inlog gegevens bij de relevante URL. Vervolgens worden al jouw wachtwoorden veilig gecodeerd en cryptografisch opgeslagen op een cloud service zoals Dropbox of Google. Deze diensten hebben echter geen toegang omdat de Seed van jouw trezor noodzakelijk is om de codering te doorbreken. Jouw wachtwoorden zijn dan net zo veilig opgeslagen als jouw cryptocurrencies. Wanneer jouw wallet wordt gestolen kun je alsnog bij jouw wachtwoorden met behulp van de 24 woorden.

Wachtwoorden kunnen automatisch aangemaakt worden zodat je ze niet zelf hoeft te verzinnen. Kopiëren en plakken gaat makkelijk voor snelle toegang. Je kunt gebruik maken van de online omgeving van Trezor voor toegang tot de password manager.  Deze functie is gratis beschikbaar voor iedereen die de hardware wallet heeft.

Trezor Wachtwoord beheer