Ledger verzegeling

Ledger Nano S Attestation

De Ledger Nano S komt zonder verzegeling.  Ze zijn sinds 2018 gestopt met het verzegelen van hun producten omdat zij een veel veiligere methode gebruiken, namelijk Attestation. Dit betekend dat er geen seal of verzegeling zit op jouw gloednieuwe apparaat. Wanneer er geen verzegeling zit op jouw wallet is dat niks om je zorgen over te maken.

Hoe werkt de beveiliging?

Ledger maakt gebruik van Attestation, een geavanceerde methode om de echtheid en veiligheid van hardware wallet te garanderen. Attestation is een soort versleutelde digitale vingerafdruk die telkens wordt getest wanneer jij jouw Nano S wilt gebruiken. Wanneer deze vingerafdruk niet overeenkomt (en dus met het apparaat is geknoeid) krijg je direct een melding dat iets niet in orde is en kun je het apparaat niet gebruiken.

Attestation

De Chrome applicatie stuurt een willekeurige waarde naar de Nano S als een ‘puzzel die hij moet oplossen’. Jouw apparaat lost deze vervolgens op en stuurt de oplossing, plus enkele gegevens over jouw hardware wallet terug naar Ledger. Hierbij zit ook de private key van Ledger, die niemand anders weet. De applicatie controleert vervolgens of dit correct is om de vingerafdruk te bevestigen. Indien er geknoeid zou zijn met de software van de Nano S zou deze puzzel niet opgelost worden en het apparaat direct gekenmerkt worden als ‘niet echt’. Er is geen enkele manier waarop een aanvallen de firmware kan vervangen en toch deze test oplost, zonder dat hij de Ledger private key weet.

Waarom zit er geen seal op?

De gebruikte methode van Ledger is veel veiliger dan een seal of verzegeling die makkelijk gebroken kan worden. Omdat Ledger ook niet de ‘illusie’ wil wekken dat dit een goede manier is zijn ze gestopt met de verzegeling. In de verpakking zelf vind je ook een boekje met meer informatie over. Jouw Ledger Nano S komt dus zonder seal, en is toch volledig veilig. Als er mee geknoeid is wordt deze vanzelf geweigerd door de applicatie.
Heb je toch nog vragen over de beveiliging van jouw wallet? Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice. Je kunt ook een kijkje nemen op de Officiële Ledger Pagina (Engels).

Controleren of jouw Ledger echt is

De apparaten zijn ontwikkeld met een combinatie van software en hardware beveiliging, om jouw private keys te beschermen van potentiële aanvallen.

Officiële Reseller
Koop jouw apparaat altijd bij een officiële reseller. Voorkom met name verkoopplaatsen als marktplaats, ebay en amazon omdat je nooit weet wat er met jouw apparaat gebeurd is. HardwareWalletOnline is een officiële reseller. Al onze producten komen direct van de fabrikant en zijn 100% authentiek.

Inhoud controleren
Binnen de verpakking moet je het apparaat zelf vinden. Verder zijn er drie papieren kaarten (getting started, did you notice en de recovery sheet). Het is extreem belangrijk dat de recovery sheet leeg is. Verder vind je nog een sleutelhanger en een klein koordje.

Controleren ledger

Recovery sheet is leeg
De recovery sheet moet leeg geleverd worden. Dit betekend dat de 24 woorden niet reeds ingevuld zijn en jij dus jouw eigen woorden aanmaakt. Deze 24 woorden seed dient aangemaakt te worden via jouw apparaat zelf.

 

Ledger Kopen

Heb jij nog geen hardware wallet? Wij zijn officiële verkoper van de Ledger Nano S en de Ledger Nano X.