Ledger Nano S installeren

Jouw Ledger Nano S heeft twee fysieke knoppen, een scherm, en een USB kabel. Je bestuurt de wallet met behulp van de twee knoppen.

Ledger Nano S voor de eerste keer gebruiken

Linker/Rechter knop (apart)

Wanneer je de knoppen apart van elkaar gebruikt kun je door de lijst van opties navigeren, waarden veranderen of wijzigingen bevestigen.

Beide knoppen tegelijkertijd

Wanneer je op beide knoppen duwt bevestig je het huidige scherm en ga je verder naar het volgende scherm/optie/applicatie.

1. Verbind jouw Ledger Nano S

Verbind jouw hardware wallet met een USB kabel aan je computer en volg de instructies op het scherm. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe wallet aan te maken, of een Bitcoin/Ethereum account te importeren. Blijf de instructies op het scherm volgen en maak jouw keuzes met behulp van de twee knoppen boven het scherm.

2. Kies een pincode

Kies en onthoud een 4 tot 8 cijferige pincode. Deze code zal elke keer gevraagd worden als jij jouw hardware wallet verbind. Bevestig je pincode en zorg ervoor dat je hem onthoud. Na 3 mislukte pincodes wordt jouw Ledger Nano S gereset.

3. Sla jouw ‘recovery phrase’ veilig op

In de doos zit ook een recovery sheet waarin jij de 24 woorden kunt noteren. Schrijf deze netjes op in de juiste volgorde. Deze 24 woorden dienen als jouw ‘seed’. Met deze seed kun je altijd jouw wallet altijd herstellen in het geval er iets mis is gegaan, zelfs bij diefstal. Je moet bevestigen dat je deze 24 woorden hebt overgenomen. Zorg ervoor dat je deze woorden veilig bewaard. Deze woorden zijn de toegang tot jouw ledger.

4. Installeer LEDGER apps

Nadat je de melding ‘Your device is now ready’ hebt gekregen is jouw Nano S klaar voor gebruik! Je kunt nu kiezen uit een aantal Ledger Apps om te gebruiken op jouw computer. Wij adviseren de Ledger Wallet Bitcoin Chrome app. Op deze pagina vind je alle apps voor jouw Nano S. De apps zijn gratis en worden automatisch van updates voorzien.

5. Jouw Nano S is klaar voor gebruik

Nu kun je jouw Ledger Nano S gebruiken met de app die je gekozen hebt. Omdat jouw hardware wallet jouw private keys gescheiden houdt van de computer kun jij veilig transacties doen. Elke transactie zal worden geverifieerd via het scherm en moet vervolgens bevestigd worden met de fysieke knoppen.

Kom je er niet uit? Je kunt dan contact met ons opnemen of je vragen stellen aan de Ledger Community.

Ledger Nano S kopen

Heb jij nog geen Ledger Nano S? Je kunt deze nu ook in Nederland kopen. Bij ons geniet je van gratis verzending. Is het product op voorraad en plaats je jouw order voor 23:45? Dan heb je hem de dag erna al in huis*!

Ledger Nano S kopenLedger Nano S kopen