Ledger Nano S installeren

Installatie van de Ledger Nano S is makkelijk met behulp van onderstaande handleiding.
Wij hebben ook een handleiding voor Ledger Nano X.

Voordat je begint:

 • Je besturingssysteem moet minimaal Windows 8, macOS 10.10 of Linux runnen en verbonden zijn met het internet.
 • Installeer de nieuwste versie van Ledger Live op jouw computer.

Apparaat instellen

 1. Verbind jouw Ledger Nano S met de computer via de meegeleverde USB kabel. Je ziet nu het bericht ‘Welcome to Ledger Nano S’.
 2. Er verschijnen enkele instructies op het scherm. Met de linker en rechter knop scroll je hier doorheen. Door beide knoppen tegelijkertijd in te duwen kun je je keuze bevestigen.
 3. Kies voor de optie “Set up as new device?”. Mocht dit de eerste keer zijn dat je het apparaat gebruikt dan is dit de juiste optie. Mocht jij een vorige installatie willen herstellen dan moet je een andere optie pakken.

Ledger Nano S voor de eerste keer gebruiken

Pin code instellen

Om jouw Nano S beter te beveiligen is het noodzakelijk om een pincode van 4 tot 8 cijfers in te stellen. Deze wordt telkens gevraagd wanneer je het apparaat opnieuw aansluit.

 1. Wanneer er op het scherm staat “Choose Pin code” duw je beide knoppen tegelijkertijd in om te bevestigen.
 2. Gebruik de linker en rechter knop om de cijfers naar keuze te selecteren.
 3. Bevestig het cijfer door beide knoppen tegelijkertijd in te duwen.
 4. Herhaal deze stappen totdat je een veilige pincode hebt.
 5. Scroll vervolgens naar het ✓ icoon om de pincode te bevestigen.

Tip: Zorg voor een veilige code die niemand kan raden. Kies niet voor een geboortedatum of makkelijk te raden reeks. Voor maximale veiligheid kies je 8 willekeurige cijfers.

Back-up woorden veilig opslaan

Mocht er ooit iets mis gaan met jouw Ledger Nano S, dan kun je toegang tot jouw cryptocurrencies herstellen met behulp van een 24-word seed. Deze 24 woorden bieden toegang tot jouw apparaat mocht het ooit kwijtraken, kapot gaan of verloren gaan.

 1. In de doos zit een blanco recovery sheet. Hier staan 24 lege velden.
 2. Schrijft het eerste woord op het papier en controleer of het correct is.
 3. Klik op de rechter knop om door te gaan naar het 2e woord.
 4. Vervolg dit proces totdat je 24 woorden hebt opgeschreven.
 5. Nu moet je jouw 24 woorden nog eenmaal bevestigen. Er staat “confirm your recovery phrase”.
 6. Je moet nu het juiste woord kiezen door door de opties heen te scrollen en vervolgens te bevestigen.
 7. Je apparaat is nu klaar voor gebruik.

Let erop dat deze 24 woorden toegang bieden tot jouw cryptocurrencies. Het is zeer belangrijk om deze woorden veilig op te bergen en nooit digitaal op te slaan. We hebben een apart artikel over het veilig opslaan van 24-word recovery seed. Mocht jij je de 24 woorden extra veilig op willen slaan overweeg dan de keuze voor een Cryptosteel. Dit is een roestvrij stalen behuizing in plaats van papier.

Ledger Live

Sinds juni 2018 lopen alle applicaties van Ledger via Ledger Live. Deze nieuwe software maakt het veel makkelijker om jouw Nano S te gebruiken en beheren. Het installeren, verwijderen en beheren van cryptocurrencies verloopt nu allemaal via Ledger Live. Voorheen was het noodzakelijk om aparte apps per cryptocurrency te installeren. Met de introductie van Ledger Live is dit niet meer nodig en loopt alles via deze software. Je wordt vanzelf door het proces heen geleid. Omdat jouw hardware wallet jouw private keys gescheiden houdt van de computer kun jij veilig transacties doen. Elke transactie zal worden geverifieerd via het scherm en moet vervolgens bevestigd worden met de fysieke knoppen.

Kom je er niet uit? Je kunt dan contact met ons opnemen of je vragen stellen aan de Ledger Community.

 

Ledger installeren met apps

Ledger Nano S kopen

Heb jij nog geen Ledger Nano S? Je kunt deze nu ook in Nederland kopen. Bij ons geniet je van gratis verzending. Is het product op voorraad en plaats je jouw order voor 23:45? Dan heb je hem de dag erna al in huis*!

Ledger Nano S kopenLedger Nano S kopen