Ledger Nano S VS Ledger Nano X

De Ledger Nano S en de Ledger Nano X zijn wellicht de meest verkochte wallets van dit moment. De Nano S is al miljoenen keren verkocht; en de Nano X is nog net een stapje beter. In deze vergelijking zetten we de twee wallets tegenover elkaar om te kijken welke voor jou het beste is, en of het extra geld voor de Nano X de moeite waard is.

Nano S

De eerste doorbraak vanuit Ledger; en al jarenlang de meest verkochte wallet in de wereld. Deze uiterst krachtige hardware wallet bied zeer goede waarde voor het geld; en is een uitstekende keuze als eerste wallet. De beperkte opslagruimte is een nadeel en biedt ruimte voor 3 tot 6 verschillende coins.

Al jaren de meeste verkochte wallet wereldwijd
Meer dan 1500 coins en tokens
Klein en compact
Voordelig geprijsd

Nano X

De Nano X is de opvolger van de Nano S, en kan gezien worden als de luxere uitvoering van deze populaire wallet. De Nano X is mooier afgewerkt, is net wat sneller dankzij de betere processor, heeft een groter geheugen waarop meer coins passen, en heeft als speciale eigenschap een beveiligde Bluetooth verbinding.

Geschikt voor smartphone
Met beveiligde Bluetooth verbinding en USB-C
Steviger ontwerp dan de Nano S
Meer opslagruimte (25-50 coins)
Hogere resolutie scherm voor meer tekens

Welke Ledger moet ik kiezen?

Welke Ledger voor jou het beste is hangt een beetje af van de situatie. De Nano S is een zeer mooie wallet voor de beginnende gebruiker, maar kan na verloop wat tijd toch wat krap aanvoelen. Heb jij een beperkt aantal verschillende coins (<6) en geen wens om hem op je mobiele telefoon te gebruiken, dan is de Nano S wallet waarschijnlijk voor jou de beste keuze. Je krijgt dan een hele mooie wallet voor een scherpe prijs.

Heb jij toch wat meer coins en wil je hem af en toe op smartphone gebruiken, dan is de Nano X eigenlijk onmisbaar. Je maakt makkelijk draadloos verbinding door middel van Bluetooth, kan een stuk meer coins opslaan en het geheel voelt ook nog steviger en mooier aan. Voor meer informatie kun je ook kijken naar onze uitgebreide review. Indien het budget het toelaat is de Nano X wallet een heel mooie keuze.

Ledger Nano S VS Nano X