Ledger Live

Ledger Live is de interface waarmee je de Ledger Nano S en Nano X beheerd. Voorheen beheerste je jouw cryptocurrencies op Ledger via losse apps, maar dankzij dit handige programma kun je al jouw coins veilig ontvangen, versturen en beheren vanuit 1 locatie.

Alles op 1 plek

Met deze update komt het einde van losse apps voor jouw cryptocoins. Alles is nu netjes en overzichtelijk terug te vinden in 1 applicatie. Van hieruit kun je transacties ontvangen, versturen en jouw crypto beheren. Installeren van nieuwe coins gaat met enkele klikken en ook het update beheer verloopt nu van binnen de applicatie. In de screenshot hieronder zie je bijvoorbeeld Bitcoin en Stratis vanuit 1 plek. De waarde van deze cryptocoins wordt direct weergegeven in een currency naar keuze, in dit geval euro’s. Het gaat hier om onze test hardware wallet waar niks op staat.

Ledger Live

Met deze update heb jij dus direct een overzicht van jouw crypto portfolio. Kun je makkelijk zien welke coins omhoog en omlaag gaan en wat de totaal waarde is over tijd. Hiermee heb je in principe geen portfolio manager (zoals Blockfolio) meer nodig; en kun je jouw cryptocurrencies veilig beheren vanaf een Hardware Wallet.

Ledger Apps installeren

Ledger Live apps installerenGeen losse apps meer, maar alles netjes vanaf uit 1 locatie beheren en installeren. Updates worden vanzelf binnen de applicatie vermeld en met een klik op de knop wordt je door het proces geleid. Interactie met de hardware wallet lopen nu ook vaker via het beeldscherm in plaats van via de twee losse knopjes. Hiermee is het een stuk eenvoudiger en sneller geworden om door alle stappen heen te lopen.

Dit zal de markt van cryptocurrencies voor een breder publiek beschikbaar maken, omdat het nu veel eenvoudiger is om cryptocoins veilig op te slaan en te beheren. Waar de oude interface soms nog wat intimiderend overkwam is de nieuwe interface fris en eenvoudig te volgen.

 

Conclusie

Vooralsnog gaat bij ons alles soepel en lopen we makkelijk door alle stappen heen. De nieuwe interface lijkt een flinke stap voorwaarts om de crypto-wereld voor iedereen beschikbaar te maken.  Wij wachten nog een paar weekjes voor de schoonheidsfoutjes eruit zijn. Daarna gaan wij zeker overstappen op deze volledig vernieuwde interface!

Download Ledger Live via: https://www.ledger.com/pages/ledger-live

Let op: Controleer altijd het juiste adres. Met name op social media zijn veel valse berichten die jouw proberen op te lichten.