Voordelen van een Hardware Wallet

Hardware wallets zijn makkelijk, niet duur en draagbaar. Indien je niet bekend bent met hardware wallets, vraag je je misschien af wat het voordeel is ten opzichte van een papieren wallet of een versleutelde (encrypted) private key. Ze bieden vvlledige scheiding tussen de computer en jouw private keys. Je krijgt het gemak van een online wallet met de veiligheid van paper wallet. En je coins zijn altijd beschikbaar dankzij de 24 word Recovery Seed

Volledige Scheiding

Het belangrijkste principe achter een hardware wallet is om volledig isolatie te bieden tussen jouw cryptografische geheimen (secret keys) en jouw computer. De kwetsbaarheden van laptops en smartphones zijn ondertussen algemeen bekend, en indien jij hier jouw toegang tot jouw geld opslaat is een kwestie van tijd totdat een hacker komt rondneuzen.

Veiligheid papieren wallet

Een papieren wallet is veilig, tot het moment dat je je coins daadwerkelijk wilt gebruiken en dient te importeren op jouw computer met behulp van je private keys. En helaas is het ook niet meer genoeg om jouw private key te encoderen, omdat er inmiddels malware op de markt is die slim genoeg is om hier doorheen te kijken.

Backup met Recovery Seed

De back-up van jouw hardware wallet loopt via de 24-word recovery seed. Dit zijn 24 woorden die je opschrijft bij de installatie van jouw wallet. Het is extreem belangrijk dat je deze zorgvuldig opschrijft en veilig opbergt. Met deze woorden heb jij altijd toegang tot jouw munten, zelfs als jouw wallet kapot gaat of kwijt raakt.

Ledger Nano S Hardware Wallet