Hardware Wallet Smartphone

Op de pagina geven we meer informatie over het gebruik van hardware wallets op een Smartphone. Omdat je je mobiele telefoon altijd bij de hand hebt opent een combinatie tussen deze twee apparaten een wereld van mogelijkheden. Je smartphone heb je eigenlijk altijd op zak. Op straat, in de winkel en onderweg. Wanneer je dus jouw hardware wallet kunt combineren met jouw mobiele telefoon kun je altijd veilig jouw cryptocurrencies beheren. Met deze combinatie kun jij veilig je balans checken, maar ook transacties versturen en ontvangen.

Stel je voor dat je bij de kassa staat, en via jouw mobiele telefoon veilig via Bitcoin afrekent. Dit is in theorie al mogelijk via mobiele wallets, maar deze zijn erg onveilig en hebben diverse veiligheidsrisico’s. Wanneer je de beveiliging van een hardware wallet combineert met het gemak van een mobiele telefoon ontstaan er een hoop nieuwe mogelijkheden.

Ledger Nano X

De Ledger Nano X is momenteel de enige smartphone die volledige compatible is met zowel Android als iOS. De andere wallets die momenteel op de markt zijn hebben maar beperkte mogelijkheden, waardoor je vaak alleen je balans kunt controleren.

Bovendien heeft de Ledger Nano X ook een veilige Bluetooth verbinding waardoor het veel gebruiksvriendelijker is. Geen noodzaak meer voor USB kabels maar simpelweg een veilige draadloze verbinding. Zo zou je dus gewoon met je GSM kunnen betalen terwijl de wallet in jouw zak blijft. Ter beveiliging zou dit dan niet om hele hoge bedragen gaan, maar ideaal voor het afrekenen van kleine bedragen (>95% transacties).

Een andere optie die je hebt is een combinatie van de Ledger Nano S een USB-OTG kabel. Helaas zijn de functionaliteiten hiervan beperkt. Momenteel kun je alleen jouw balans checken. Wellicht dat hier in de toekomst nog verandering in komt.

Hardware Wallet op mobiele telefoon

Er is een grote kans dat in de toekomst meer en meer via de mobiele telefoon zal lopen. We zien nu al een verschuiving van de computer naar de mobiele telefoon, waar steeds meer zaken mobiel gedaan worden. Denk aan online shoppen, dat tien jaar geleden nog vrijwel exclusief op de computer werd gedaan. Wanneer deze ontwikkeling zich doorzet is de kans dus groot dat de mobiele telefoon een alsmaar grotere rol zal spelen.

Omdat Android en iOS vrijwel de gehele markt domineren zal hier de focus blijven liggen, en wij verwachten dan ook dat beide platformen door alle toekomstige hardware wallets ondersteund zullen worden, zoals we dit nu ook bij Ledger Live zien. Wanneer een hardware wallet veilig geïntegreerd wordt met een mobiele telefoon opent dit een wereld van mogelijkheden, zoals onderweg betalen en direct afrekenen. Deze ontwikkeling kan significant bijdragen aan de integratie van cryptocurrencies in het dagelijks leven. Het zal het geheel niet alleen veiliger maken, maar ook steeds meer zichtbaar worden in het openbaar. Cryptocurrencies verschuift hiermee van de computerkamer naar de openbare ruimte, waardoor het opeens een grijpbaar concept wordt.

Wanneer mensen het gebruik en de praktische voordelen dagelijks om zich heen zien, zal het een kwestie van tijd zijn voordat zij dit ook gaan proberen. Zo kan de hardware wallet voor smartphones ervoor zorgen dat de markt voor cryptocurrencies sterk zal groeien.