Hardware wallet voor Bitcoin

Hoewel er meer dan 1500 cryptocurrencies bestaan is Bitcoin verreweg de bekendste en grootste coins van dit moment, met een market cap van meer dan 130 miljard. Waar je enkele jaren geleden nog een paar cent betaalde voor deze virtuele munt bereikte Bitcoin begin 2018 zijn hoogtepunt van $20,000.

Met de alsmaar toenemende waarde van Bitcoin is het belangrijk om deze veilig op te slaan. Hackers zijn altijd op zoek naar mogelijkheden, malware komt steeds vaker voor en diverse virussen zijn inmiddels in staat om allerlei soorten trucjes uit te halen om jouw Bitcoins te hacken. Zo was er dit jaar nog het ‘Man in the Middle‘ probleem waarbij een virus jouw bitcoin adres veranderd, zonder dat je het door hebt! Op die manier maak jij dus Bitcoin over naar het verkeerde adres.

Bitcoin veilig opslaan

Om jouw bitcoins veilig op te slaan heb je diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een

  1. Exchange
  2. Online wallet
  3. Offline wallet op jouw computer
  4. Hardware Wallet (de veiligste methode)

Een exchange en online wallet zijn met name bedoeld om coins tijdelijk op op te slaan wanneer je deze bijvoorbeeld koopt of verkoopt. Het is niet bedoeld als langdurige opslag omdat deze methodes meerdere risico’s met zich meebrengen. Exchanges en online wallets worden gehackt, gaan failliet of kunnen zelfs volledig verdwijnen. Wanneer dit gebeurd kun jij naar jouw Bitcoins fluiten.

Een offline wallet op jouw computer biedt al een betere beveiliging, maar is erg gevoelig voor malware en virussen. Zodra hackers toegang krijgen tot jouw computer loop je al enorm risico en zijn jouw coins niet meer veilig. Er zijn keyloggers, screen captures, man in the middle attacks en nog een heleboel andere mogelijkheden. De offline wallet is geschikt voor de opslag van kleine hoeveelheden, maar mocht het gaan om grote hoeveelheden is het verstandig om een extra stap te nemen voor maximale beveiliging.

Met een Hardware Wallet vorm jij een extra laag van beveiliging tussen jouw Cryptocurrencies en jouw computer. Jouw private keys zijn opgeslagen op de hardware wallet en zullen deze nooit verlaten; ook niet als je hem aansluit op de computer. Zelfs als er een virus op jouw computer staat en je jouw hardware wallet verbind zijn jouw coins nog veilig. Het is ontzettend lastig (tot onmogelijk) voor hackers om toegang te krijgen tot jouw hardware wallet, en daarmee is het de veiligste methode van opslag. Meer informatie vind je in waarom is een hardware wallet veilig.

Welke hardware wallets ondersteunen Bitcoin?

Omdat Bitcoin de eerste coin was wordt die gelukkig door vrijwel alle hardware wallets ondersteund. Bij ons kun je kiezen uit de Ledger Nano S, TREZOR, en Archos Safe-T mini. Deze wallets bieden een veilige manier om jouw Bitcoins op te slaan, zonder dat je de functionaliteit verliest. Je kunt nog steeds ontvangen en verzenden zoals je dat gewend bent, maar nu zonder zorgen over allerlei virussen die op jouw computer kunnen ronddwalen.