Litecoin Cash

In februari 2018 er opnieuw een fork, dit keer van Litecoin. De nieuwe fork is genaamd Litecoin Cash en wordt met veel argwaan en skepticism ontvangen. De oprichter van Litecoin (Charlie Lee) noemt het zelfs een mogelijke scam. De munt is niet perse goed ontvangen in de community en het is nog even afwachten hoe deze munt zich zal ontwikkelen. De vraag blijft wat nu de daadwerkelijke voordelen zijn ten opzichte van de originele munt.

Belangrijk om op te merken dat hoewel de nieuwe fork de naam ‘ Litecoin’ bevat, dit nog niet wil betekenen dat het een officiële splitsing is! Iedereen kan een munt uitbrengen, en omdat er nauwelijks tot geen regulering is kan men deze naam ook makkelijk misbruiken. Voorzichtigheid is dus geboden.

Litecoin Cash Claimen

Zoals gezegd dient elke fork uiterst voorzichtig behandeld te worden. Hoewel de Ledger Nano S en de TREZOR hardware wallet de munt Litecoin ondersteunen, wordt deze nieuwe fork niet ondersteund. Er is geen officiële berichtgeving vanuit de fabrikant; niet op hun website of social media kanalen.  Als we kijken naar een andere fork, bijvoorbeeld Bitcoin Cash, werd deze na een aantal weken alsnog ondersteund. De munten zijn verbonden aan jouw private key.

Indien jij Litecoin had op het moment van de fork op jouw Ledger of Trezor hardware wallet heb je in principe ook ‘recht’ op 10x deze zelfde hoeveelheid Litecoin Cash. Het maakt in principe niet uit of je deze vandaag claimt of volgend jaar.

Ons eerste advies is dan ook om te wachten totdat er officieel berichtgeving komt vanuit Ledger. Geef in de tussentijd NOOIT iemand toegang tot jouw wallet en voer nooit jouw 24-word seed in. Er zijn tientallen scams en wanneer je jouw 24 woorden vrijgeeft weet je niet wat ermee gebeurd. Houd ons Twitter kanaal in de gaten voor updates over ondersteuning door zowel Ledger als TREZOR.