Skip to main content

08-11-2017: Segwit2x is geannuleerd!
De fork gaat voorlopig niet meer door. 

 

Wat moet je doen voor de Segwit 2x

SegWit2X is een voorgestelde Bitocin fork, om de blocksize te upgraden naar 2MB volgens de New York Agreement. De fork staat gepland tijdens block 494784  (rond 16 november).

De eerste fork die plaatsvond rond 1 augustus (Bitcoin Cash) was minder ingrijpend dan de aankomende Segwit fork. Omdat het hier gaat om een omstreden hard fork zal Bitcoin hoogstwaarschijnlijk splitsen in twee chains, namelijk Bitcoin (BTC) and SegWit2x (B2X). Indien jij BTC op jouw TREZOR hardware wallet of Ledger Nano S hebt voor de fork zul je dezelfde hoeveelheid B2X hebben na de fork.

Het veiligste wat je kunt doen is BTC op jouw Hardware Wallet opslaan VOOR de fork, en dan even afwachten voordat je actie onderneemt om B2X te verkijgen.

Het wordt aangeraden om je software te updaten naar de nieuwste versie voor de fork plaatsvind.

Trezor en Ledger ondersteunen zowel BTC als B2X

De Trezor hardware wallet en Ledger ondersteunen zowel BTC als B2X die na de fork ontstaan. Voor beide coins zal een nieuw legacy adres worden aangemaakt.

Echter, omdat SegWit2X geen replay protection zal implementeren zijn er een aantal veiligheid maatregelen die je moet nemen om beide munten veilig te bewaren. Een gids hiervoor zal nog gepubliceerd worden. Het lijkt erop dat Ledger zal komen met automatische software die dit voor je doet, op het momen van schrijven is het nog onduidelijk hoe Trezor dit gaat aanpakken.

Wat kun je verwachten van de aankomende Fork?

  • Indien je alleen interesse hebt in BTC: Je hoeft niks te doen. Gebruik je BTC zoals gewoonlijk.
  • Indien je alleen interesse hebt in B2X: Je hoeft niks te doen. Gebruik je B2X zoals je andere coins zou gebruiken. Zie de handleiding op het einde van dit bericht.
  • Indien je zowel BTC als B2X wilt gebruiken: volg de gids hieronder om jouw coins te splitten. Let erop er geen garantie zit op dit proces en indien er iets mis gaat is de fabrikant (en/of wij) niet verantwoordelijk. Het gebrek aan replay protection brengt risico’s met zich mee.

Deze fork is niet hetzelfde als Bitcoin Cash (BCC), omdat hier wel een replay protection van te voren was geïmplementeerd.

Gids om Bitcoin en B2X te splitten

De gids is nog in aanmaak. Houdt de officiële kanalen in de gaten. Wij proberen hem ook zo snel mogelijk te publiceren.

 

Wat is het gevaar van het ontbreken van de replay protection?

Zonder replay protection zullen de coins die je op 1 chain gebruikt nagemaakt (replayed) kunnen worden op de andere chain. Dit komt erop neer dat wanneer je bijvoorbeeld BTC wilt overmaken, ook B2X overgemaakt kan worden. Om dit te voorkomen moeten de coins eerst gesplit worden in 2 aparte adressen.

Zal B2X een ander adres hebben?

B2X zal hetzelfde formaat als BTC gebruiken. De TREZOR hardware wallet zal een B2X adres genereren met een kleine variatie in het “derivation path”. Dit path is m/44’/157’/.

 

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.