Skip to main content
Ledger

Vires in Numeris – Ledger

By 30 november 2020No Comments

Wanneer jij een Ledger wallet hebt zie je bij het opstarten de tekst ” Vires in Numeris”. Dit heeft al genoeg mensen op het verkeerde been gezet, omdat het een beetje klinkt alsof je een virus hebt.

Wat is Vires in Numeris?

Deze tekst “Vires in Numeris” is Latijn voor “Kracht in Getallen”. Het is de standaard screensaver bij Ledger wallets, en is dus heel normaal. Het is niks om je zorgen over te maken, maar het kan wel even schrikken zijn. Met de slogan wil Ledger echter aantonen dat de kracht van encryptie zit in getallen, de basis van hun beveiliging. Overigens, dit is dezelfde tagline als Bitcoin. Of dit handig is is een tweede, maar het is gelukkig niks om je zorgen over te maken.

Wanneer je de Ledger opstart zal het bericht verdwijnen en kun je hem gewoon gebruiken.

SHA256

Bitcoin is gebaseerd op de zogenaamde SHA-256 hashfunctie. Hiermee worden jouw private en publics keys aangemaakt, en zijn dus onmisbaar bij de beveiliging en het gebruik van Bitcoin. Een sterkte encryptie staat aan de basis van eigenlijk elke cryptocurrency. Zelfs de sterkste supercomputer zou er miljarden jaren doen om de private keys te kraken, wat zorgt voor een enorm goede beveiliging.

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.