Skip to main content
Hardware Wallet

Van Coinbase naar een Ledger wallet

By 19 mei 2022No Comments

Jouw crypto op een exchange

Afgelopen week kwam er naar voren dat wanneer Coinbase failliet gaat, jouw coins helemaal niet veilig zijn! In het algemeen werd er vanuit gegaan dat de coins van gebruikers gescheiden zouden zijn van het vermogen van het bedrijf, maar dit is dus NIET het geval. Dit betekend wanneer het bedrijf failliet gaat, aandeelhouders en schuldeisers aanspraak maken op jouw cryptocurrencies ter vergoeding.

“the crypto assets we hold in custody on behalf of our customers could be subject to bankruptcy proceedings.”

Als reactie hierop geeft de CEO van Coinbase aan dat de kans op faillissement zeer klein is, maar het blijft een zorgelijke kwestie. Het houden van coins op een exchange blijft hiermee een groot risico, boven op de risico’s van fraude, hacks, diefstal en andere risico’s. Wanneer het om serieuze hoeveelheden gaat, adviseren wij dan ook altijd dit veilig op te slaan op een hardware wallet.

Van Coinbase naar Ledger Hardware wallet

Wanneer je jouw coins veilig onder eigen beheer wilt brengen is een hardware wallet de makkelijkste en veiligste optie. De meest verkochte wallet van dit moment zijn de Ledger Nano S en de Nano X. Dit zijn kleine hardware apparaten die speciaal ontwikkeld zijn om cryptocurrencies op te slaan. Op die manier heb jij alles onder eigen beheer en loop je geen risico van faillissement. Wij hebben eerder al geschreven over de werking van deze wallets.

Dit artikel wordt nog bijgewerkt.

 

 

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1000 reviews.