Skip to main content
Hardware WalletTrezor

Trezor Shamir Backup

By 8 september 2019december 27th, 2020No Comments

Trezor is deze week met een grote update uitgekomen voor de Trezor Model T. Met de introductie van Shamir Backup is het mogelijk om de recovery sheets over meerdere sheets te verdelen.

Recovery seed verdelen

Shamir Backup is een manier om een toegangscode te verdelen over meerdere, los van elkaar staande codes. Het komt erop neer dat je kunt kiezen om meerdere Recovery Seeds aan te maken; en dat je een aantal daarvan nodig hebt om jouw coins te herstellen. Maak bijvoorbeeld 5 recovery seeds aan, en bepaal dat je er 3 nodig hebt om de toegang te herstellen.

Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo is het een stuk veiliger om jouw recovery seed op meerdere plaatsen op te bergen. Wij adviseerden dit ook al met de voorgaande back up, door de twee helften op twee verschillende plekken op te bergen. Dit had dan echter het nadeel dat wanneer je er 1 kwijt was, je niet meer bij je coins kunt. Met de Shamir backup kun je dus sheets opbergen op 5 verschillende plekken, er 2 kwijtraken, en alsnog toegang krijgen!

Dit is ook handig wanneer jij de recovery woorden aan familie en vrienden wilt geven; maar wilt voorkomen dat iemand er zomaar bij komt. Zo kun je er dus voor kiezen om meerdere mensen een recovery sheet te geven, en alleen wanneer er genoeg bij elkaar komen wordt de toegang tot jouw cryptocurrencies hersteld.

Op dit moment is deze feature alleen uitgebracht voor de Model T. Het is nog niet bekend of dit ook naar andere hardware wallets zal worden uitgebracht.

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.