Skip to main content

De Hardware Wallet viert deze week zijn 7 jarige bestaan! Inmiddels zeven jaar geleden kwam Trezor met de eerste hardware wallet op de markt. Destijds een zeer innovatief product dat heeft geholpen de wereld van cryptocurrencies verder te brengen door een veilige manier van opslag te bieden.

Inmiddels genieten honderdduizenden gebruikers wereldwijd van de veiligheid van de Trezor wallet.

Het verhaal van Trezor

Het bedrijf werd gestart in 2011 na een grote Bitcoin conferentie in Praag. Destijds was bitcoin nog erg jong en een pril project. Om Bitcoin veilig op te slaan was goede IT-kennis noodzakelijk, en zelfs dan vormde het nog een flinke uitdaging. Om dit probleem op te lossen gingen Pavol en Marok aan de slag om een betere oplossing te bieden. Door de combinatie van een programmeur en crypto-enthousiast konden zij vrij nadenken over de mogelijkheden. Het idee was om een kleine computer te bouwen met de focus op 1 functie: het veilig houden van de private keys in een afgeschermde omgeving. Daarnaast moest het open-source zijn zodat iedereen de veiligheid kan testen.

In 2013 werd het mogelijk gemaakt door een crowd-funding campagne. Na de succesvolle campagne werd de Trezor One gelanceerd, waardoor iedereen nu makkelijk en betaalbaar zijn crypto veilig kon opslaan. Hierbij werden een aantal standaard gezet, waaronder de 24-word seed en de passphrase protection met behulp van BIP39 en BIP44. De open-source code van Trezor wordt inmiddels in vele andere wallets gebruikt dankzij het betrouwbare systeem.

In 2017 kwam de nieuwe wallet op de markt, de Trezor Model T. Deze wallet biedt een touchscreen kleurenscherm waardoor het bedienen nog makkelijker is geworden. Een beetje zoals we dat gewend zijn van hedendaagse smartphones. Hiermee is de Model T een high-end wallet geworden die voor iedereen bereikbaar is.

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.