Skip to main content
Hardware WalletLedger

Stake ETH op Ledger Live

By 30 augustus 2021november 29th, 2021No Comments

Ethereum Staken op Ledger Live

Verdien tot wel 5% ‘rente’ door jouw Ethereum te staken met Ledger. Het is nu mogelijk om Ethereum (ETH) te staken direct vanuit Ledger Live. Zo kun jij veilig staken zonder jouw coins op een externe wallet te zetten; en alles netjes in eigen beheer houden.

Ledger staken met Lido

Het was al mogelijk om Polkadot, Tezos, Algorand, Cosmos en Tron te staken op jouw Ledger. Met de toevoeging van Lido is het nu ook mogelijk om ETH te staken op Ledger Live. Lido is een applicatie die je direct vanuit Ledger Live kunt downloaden om het staken mogelijk te maken. Met deze app creëer je een veilige verbindinging tussen jouw hardware wallet en de Lido service. Lido is een partij die het staken mogelijk maakt.

Hoe werkt staken met Lido?

Je kunt nu passief geld verdienen door jouw ETH te staken met Lido. Op die manier krijg jij dus rente op de coins die je al hebt, zonder ze te hoeven verkopen. Het is al langer mogelijk om ETH te staken via andere diensten, maar vaak worden hierbij jouw coins vastgezet en kun je ze niet meer vrij krijgen tot Ethereum 2.0 live gaat. Mocht je je eigen node op willen zetten heb je bovendien 32 ETH nodig om dit überhaupt te kunnen doen.

Met Lido is er geen minimum bedrag en is het voor iedereen mogelijk om ETH te staken. Bovendien krijg je in ruil voor het staken van jouw ETH direct stETH terug. Hierdoor zitten jouw coins niet volledig vast en kun je de stETH alsnog traden op diensten zoals Paraswap.

Hoeveel geld verdien ik met ETH staking?

Het percentage dat je verdient hangt af van het totaal aantal ETH dat in staking is. Wanneer dit getal omhoog gaat zal het verdien percentage omlaag gaan. Toen ETH 2.0 staking net live ging kon je tot wel 18.1% per jaar verdienen, maar inmiddels is dit percentage afgenomen. Op dit moment ligt het percentage tussen de 5.5 en 6%. Het percentage kan dus fluctueren over tijd en zal wellicht iets afnemen in de komende maanden.

Wanneer je jouw coins via Lido staked, vragen zij 10% fee op de inkomsten. Deze fee gaat onder andere naar de node operators, de DOA en een extra verzekering. In ruil hoef jij je dus geen zorgen te maken over je eigen node, heb je geen 32 ETH nodig, krijg je stETH in ruil en blijven jouw coins alsnog veilig op jouw hardware wallet.

Waarom ETH staken met Lido en Ledger?

Door jouw ETH te staken met Lido op jouw Ledger help je de betrouwbaarheid en veiligheid van het Ethereum netwerk te bevorderen. In ruil hiervoor krijg je een mooie rendement. Bovendien blijven jouw coins veilig op jouw eigen Ledger Wallet, en ben je dus niet afhankelijk van externe wallet met alle risico’s van dien.

  1. Ledger is de veiligste manier om jouw ETH te staken. Jouw private keys blijven altijd veilig op jouw hardware wallet en in eigen beheer. Alle transacties worden bevestigd vanaf de veilige omgeving van jouw hardware wallet.
  2. Met Ledger Live kun je niet alleen staken, maar direct ook gebruik maken van een hoop andere diensten.
  3. De duidelijke interface maakt het zeer makkelijk in gebruik. Hieronder leggen wij uit hoe je kunt staken met Ledger en Lido.

Stap 1: Download en open Ledger Live

Mocht jij Ledger Live nog niet hebben geïnstalleerd, download hem dan via de officiële Ledger Live pagina. Open jouw Ledger Live en zorg ervoor dat de Ethereum app ook geïnstalleerd is op jouw hardware wallet

Stap 2: Ga naar het ‘Discover’ tabblad in Ledger Live en selecteer Lido

In dit tabblad vind je alle diensten en apps die door Ledger worden ondersteund. Het is als het ware een verbinding tussen Ledger en deze diensten. Ze worden dus niet direct door Ledger beheerd, maar er wordt een veilige verbinding gemaakt. Wanneer je jouw Ethereum app hebt geïnstalleerd zou je jouw ETH balans direct in Lido moeten zien.

Stap 3: Vul de hoeveel ETH in die je wilt staken

Kies de hoeveelheid ETH die je wilt staken en klik op submit. Let er goed op dat je de huidige hoeveelheid invoert. Je kunt hier ook nog een eventuele transactie fee, de stETH balance en het verwachte winstpercentage terug zien.

Stap 4: Bevestig de transactie op jouw Ledger wallet

De laatste stap is om het geheel te bevestigen op jouw Ledger wallet met behulp van de Lido app. Nadat je deze bevestigd hebt ontvang je stETH voor het aanttal ETH dat jij gestaked hebt. Deze wordt dagelijks geüpdatet zodat je kunt dien wat je reeds verdient hebt.

ledger-staking-eth-lido

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1009 reviews.