Winkelmand

Hardware WalletLedger

SegWit en Native SegWit (Bech32)

By 20 november 2020No Comments

Samengevat

  • Native SegWit  is de snelste en goedkoopste manier om Bitcoin transacties uit te voeren
  • Niet alle exchanges en wallet ondersteunen Native Segwit, dan kun je dus ook naar SegWit sturen.
  • SegWit is een geavanceerde vorm van ‘de blockchain’, waardoor transacties sneller en goedkoper zijn geworden.
  • Native Segwit is daar weer een opvolger van en is daardoor nog sneller.
  • Transacties kunnen plaatsvinden tussen Legacy, Segwit en Native Segwit.

Verschil tussen SegWit en Native SegWit

Wanneer jij een Ledger hardware wallet hebt zal het je zijn opgevallen dat je kunt kiezen tussen Bitcoin SegWit en Native SegWit. De eerste vorm van bitcoin adressen en bijbehorende transacties was op de zogenaamde Legacy chain. Alle legacy Bitcoin adressen beginnen met een 1. Naarmate Bitcoin populairder is geworden werd deze vorm echter te langzaam en te duur, waardoor ze naar een nieuwe oplossing zijn gaan zoeken. Als antwoord hierop kwam allereerst SegWit op de markt, te herkennen aan adressen die starten met een 3.

SegWit staat voor Segerated Witness en werd geïntroduceerd in Augustus 2017. Omstreden in de tijd, tegenwoordig is deze geaccepteerd als de belangrijkste manier van transacties. Bij de introductie van SegWit werd de grootte van iedere transactie verkleind, waardoor meerdere transacties in 1 block passen. Hierdoor ging de snelheid omhoog en de kosten omlaag. Dit maakte Het Bitcoin netwerk direct schaalbaar en meer betrouwbaar. Het verschil in transactie kosten was enorm, waardoor het opeens een stuk aantrekkelijker was om Bitcoin te ontvangen en versturen.

Waarom Native SegWit?

Native SegWit (Bech 32) is weer een opvolger op de reguliere SegWit, te herkennen aan “bc1” aan het begin van het adres. Deze nieuwste vorm heeft een verbeterde groter waardoor transacties nu nog sneller en goedkoper verlopen dan de klassieke SegWit. Daar bovenop heeft Bech32 ook nog een betere foutherkenning, waardoor er minder fouten gemaakt kunnen worden en Bitcoin adressen makkelijker gecontroleerd kunnen worden. Native SegWit is momenteel de meest populaire vorm van transacties en ook de geadviseerde methode.

Het enige probleem is dat een aantal grote platforms het ‘nieuwe’ Bech32 adres niet herkennen, waardoor ze dit niet accepteren als Bitcoin adres. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin op dit adres koopt, zullen ze zeggen dat jouw “bc1” adres niet klopt. Hierdoor heb je bij Ledger de mogelijkheid om een SegWit adres op te geven zodat je de Bitcoin alsnog kunt versturen. Overigens is het gewoon mogelijk om Bitcoins tussen Legacy, SegWit en Native SegWit te versturen.

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 834 reviews.