Skip to main content
Hardware Wallet

Safer Internet Day

By 5 februari 2019februari 6th, 2019No Comments

Vandaag is het ‘Safer Internet Day’; een dag om even stil te staan bij de beveiliging van alles wat jij op internet doet. Wij hebben al de nodige artikelen gepubliceerd over het veilig omgaan met belangrijke gegevens, waaronder cryptocurrencies en andere bestanden die veilig moeten blijven.

Zo schreven wij eerder het artikel ‘10 tips om Cryptocurrencies veilig op te slaan‘. Hierin gaan wij over de belangrijkste en eenvoudig uit te voeren tips die jij makkelijk kunt volgen om jouw crypto veilig te bewaren. De belangrijkste punten die hierin naar voren kwamen waren 2-factor authenticatie, sterke en unieke wachtwoorden en het gebruik van een hardware wallet.

In het artikel ‘Bitcoin veilig bewaren‘ gaan we nog wat verder in op de specifieke opslag van bitcoins. Hierbij leggen we uit wat een private key nu eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is deze nooit openbaar te delen.

In het artikel over de ‘24 word seed‘ lichten we toe hoe een recovery seed werkt en wat je hier vooral wel en niet moet doen. Wij zien gebruikers hier nog weleens de mist in gaan door hun recovery seed ergens digitaal op te slaan. Dit is potentieel een groot beveiligingslek waardoor de veiligheid van jouw hardware wallet eigenlijk omzeild wordt. Sla jou recovery seed dan ook nooit digitaal op. Niet via een foto, niet in een word bestandje, zelf niet even tijdelijk. Je weet nooit wie er meekijkt, en door het digitaal op te slaan loop je alleen risico. Wij adviseren zelfs ervoor te zorgen dat er geen webcams en dergelijke aanwezig zijn wanneer je jouw 24 woorden opschrijft. Mocht je een stapje verder willen gaan sla jouw recovery seed dan veilig op met Cryptosteel.

Veel hardware wallets, waaronder de Ledger Nano S, hebben bovendien ook nog een advanced passphrase waarmee jij een soort extra beveiligingslaag erop kan zetten. Dit is een sterke laag van beveiliging als je ooit gedwongen wordt jouw woorden op te geven, of om gebruik te maken van plausible deniability.

Heb jij nog tips die wij gemist hebben? Deel jouw kennis hieronder voor een veiliger internet.

Safer Internet Day 2019

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.