Winkelmand

Hardware WalletLedger

Review Ledger Nano X

By 15 juni 2019No Comments

Eerder schreven wij al een uitgebreid artikel over de aankondiging van de Nano X. Na enkele maanden wachten kunnen wij deze nieuwe hardware wallet eindelijk uitgebreid testen! In deze review lopen we door alle stappen, van uitpakken tot het daadwerkelijk in gebruik nemen van deze mobiele wallet.

Over de Nano X

De Ledger Nano X is de nieuwste wallet van Ledger. Na hun razend populaire Nano S heeft deze wallet een beveiligde Bluetooth verbinding is en volledig compatible met iOS en Android. Hierdoor kun je de wallet overal gebruiken, en is het een stuk makkelijker om cryptocurrencies overal te gebruiken. Indien je meer wilt weten over het apparaat zelf kun je kijken op onze product pagina of onze sneak preview.

Unboxing

Nu we het apparaat daadwerkelijk in handen hebben kunnen we ook de verpakking goed bekijken. In de video hieronder zie je duidelijk hoe het product geleverd wordt en wat je kunt verwachten tijdens het uitpakken.

Ledger Nano X Unboxing

?We've seen many amazing unboxing videos and photos of those who received their Ledger Nano X… so we decided to make one as well!We thank everyone for their support and are excited to bring the #LedgerNanoX everywhere?Learn more about the Nano X: http://ow.ly/l8fE30oSLBv

Geplaatst door Ledger op Dinsdag 4 juni 2019

In de doos

Wanneer je de verpakking opent vind je de volgende items:

  • Ledger Nano X hardware wallet
  • USB kabel (met usb-c)
  • Beknopte introductie
  • 3x Recovery sheets voor jouw word seed
  • Stickers
  • Draadje voor sleutelhanger

De Nano X wordt geleverd in een plastic gesealde verpakking. Veel mensen denken dat dit essentieel is voor een betrouwbare levering, maar het is eigenlijk de software van Ledger die hier het allerbelangrijkste is. Wanneer het apparaat opgestart wordt test deze namelijk altijd via een private key of de software in orde is. Wanneer hier iets mis is wordt het apparaat automatisch geblokkeerd met een melding.

Nano X installeren

Eerder schreven wij al een Nederlandse handleiding voor de Nano X. Hierin kun je stap voor stap volgen om jouw hardware wallet te installeren. Je kunt ervoor kiezen om het apparaat als nieuw gebruik wanneer dit jouw eerste wallet is. Een andere optie is om hem te herstellen als een bestaande wallet, ideaal wanneer je momenteel al een Nano S hebt. Zo kun je de coins die je momenteel op de Nano S hebt direct gebruiken op de Nano X. De coins kunnen dus op meerdere apparaten staan, en worden gesynchroniseerd via de blockchain. In de video hieronder wordt nogmaals uitgelegd hoe je het apparaat kunt installeren

Nano X gebruiken

De Nano X is de opvolger van de wereldwijd meest populaire wallet, en de verwachtingen zijn dan ook hoog. Ledger heeft goed geluisterd naar de feedback en de nodige verbeteringen doorgevoerd. De interface is duidelijker en makkelijk in gebruik. Instructies worden nu stap voor stap weergegeven waardoor het gebruik makkelijker is geworden. De introductie van Ledger Live en de mobiele variant zijn enorme stappen voorwaarts. Waar vroeger nog gewerkt moest worden met tientallen losse applicaties is nu alles netjes in 1 programma verwerkt dat geschikt is voor vrijwel alle laptops, computers en mobiele apparaten.

De Bluetooth verbinding is de daadwerkelijke revolutie en maakt het mogelijk om de Nano X overal te gebruiken, zelfs wanneer je bij de kassa staat om af te rekenen. De mogelijkheden zijn nog relatief beperkt, maar het is duidelijk waar dit naartoe kan gaan. Wanneer shops beginnen met de acceptatie van Crypto zal je dit makkelijk en veilig vanaf jouw mobiele telefoon kunnen doen. Steeds meer winkels staan open voor dit idee en beginnen met de acceptatie van cryptocurrencies. Het is dus een kwestie van tijd voordat we dit meer en meer gaan zien. De Nano X maakt het in ieder geval mogelijk om dit op een veilige manier te doen, waarbij jouw cryptocurrencies goed zijn opgeslagen.

Conclusie

De Ledger Nano X is een mooie en succesvolle opvolger op de Nano S. De verbeterde interface, mobiele mogelijkheden en toegenomen aantal coins maken deze wallet klaar voor de toekomst. Je hebt de betrouwbaarheid van Ledger, maar nu met nog veel meer mogelijkheden. Het apparaat ziet er strakker uit, waar de vorige wallet soms nog wat goedkoop kon aanvoelen voelt dit veel meer als een premium product.

Mocht jij momenteel al een andere hardware wallet hebben en deze niet veel gebruiken, dan is het waarschijnlijk prima om jouw coins op deze wallet te laten staan. Heb jij echter nog geen wallet; of gebruik je deze bijna dagelijks, dan is de Nano X een mooie keuze!

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 834 reviews.