Skip to main content
Hardware Wallet

Review Cryptosteel Capsule

By 31 oktober 2019april 16th, 2020No Comments

De uitvinder van de oorpsronkelijke Cryptosteel komt nu met een nieuw product op de markt: de Cryptosteel Capsule. Deze week kregen wij deze als 1 van de eerste binnen en konden niet wachten om hiermee aan de slag gaan om dit nieuwe product uit te testen.

Unboxing

De Cryptosteel Capsule komt in een erg mooie verpakking. Wij kregen het beetje het gevoel van een Apple product, met een minimalistische opzet, veel wit en mooie afwerking. De Capsule is met folie ingewikkeld en zit vervolgens in een nette stevige doos. De verpakking is  gemaakt van papier maar de inhoud zit in stevig plastic. Je kunt de inhoud makkelijk eruit schuiven om zo direct met het product aan de slag te kunnen. Opmerkingen als ‘ Peace of Mind’ en ‘Mother of all backups’ laten meteen zien waar dit product over gaat.Standaard vind je in de doos de capsule en maar liefst 800 stalen lettertjes. Deze zijn semi-random gemaakt zodat men niet kan aflezen welke letters gebruikt zijn aan de hand van de inhoud van de doos.  De Cryptosteel capsule zit in het midden en is een enorm solide buisje. Het voelt stevig aan, is aardig zwaar en ziet eruit alsof het vrijwel alles kan overleven. De Cryptosteel Capsule is dan ook getest op 1400 graden hitte, is waterdicht en kan ook tegen val en stootschade. Voor ons voelt de capsule in ieder geval onverwoestbaar.

Cryptosteel Capsule inhoud

De inhoud van de Capsule bevat het product zelf en 800 tegeltjes

De capsule gaat open door de bovenkant er vanaf te schroeven. Dit duurt ongeveer 5 seconden en ook de schroefdraad en dopje zijn gemaakt van stevig materiaal. Aan het dopje zelf zit een stalen staafje waar je jouw word-seed op kunt bevestigen.Cryptosteel Capsule gebruiken

In  de doos vind je 800 kleine stalen tegeltjes met ieder een letter. De lettertjes zitten overigens in een afgesloten doos zodat ze niet zomaar eruit kunnen vallen. Deze tegeltjes schuif je 1 voor 1 op de stalen pin. Je kunt de woorden scheiden met behulp van het separator tegeltje dat net een andere vorm heeft.

Cryptosteel Capsule letters

Het duurt ongeveer 5 minuten om je word seed op deze manier op te slaan. En op het einde heb je dus al jouw woorden op volgorde op deze pin zitten. Op het einde kun je deze vastzetten met behulp van een fastener die voorkomt dat de tegeltjes er vanaf kunnen glijden tijdens het open maken. Vervolgens kun je de pin weer vastschroeven binnen de capsule en heb je een enorm stevige, veilige manier om jouw word seed op te slaan. Je kunt eventueel de capsule ook nog verzegelen (niet meegeleverd) of een bepaald slot erop vastmaken (niet meegeleverd) voor extra beveiliging.

Cryptosteel Capsule open 2

Conclusie

De Cryptosteel Capsule is een volledig nieuw ontwerp en werkt totaal anders dan de oorspronkelijke Cryptosteel. Het is niet perse te oordelen welke beter of slechter is;  beide apparaten zitten enorm goed in elkaar. Het zal een persoonlijke keuze zijn of jij liever een capsule hebt of een cassette.

De Capsule werkt in ieder geval erg makkelijk en voelt enorm betrouwbaar aan. In de toekomst gaan wij deze zeker gebruiken om onze word seed veilig op te slaan zodat we altijd een goede backup hebben van onze crypto . Wanneer je een hardware wallet koopt om jouw crypto veilig op te slaan, adviseren wij ook een Cryptosteel om jouw word seed veilig op te slaan en altijd een goede backup te hebben.

+ Voelt erg stevig aan
+ Vrijwel onverwoestbaar na opslag
+ Makkelijk in gebruik
+ Ondersteund vrijwel alle hardware wallets
+ 800 tegeltjes meegeleverd

– Beetje priegelwerk om in elkaar te zetten
– Geen  verzegeling meegeleverd

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.