Winkelmand

Hardware Wallet

Preview Archos Safe-T mini

By 2 juli 2018augustus 3rd, 2018No Comments

Afgelopen week hadden wij de exclusieve kans om kennis te maken met een volledig nieuwe Hardware Wallet, de Archos Safe-T mini. Voor deze ervaring reisden wij naar Parijs waar we welkom waren geheten in het hoofdkantoor van Archos.

Archos

Logo ArchosArchos is een multinational, met name bekend van hun Smartphones en Mediaspelers. Dit wereldwijde bedrijf ontwikkeld al meer  dan 20 jaar multimedia producten en heeft uitgebreide ervaring met hardware en innovatie. Zeer interessant wanneer een dergelijke speler op de markt van Hardware Wallets komt.

Wij maakten kennis met hun R&D afdeling, marketing, de engineer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Safe-T mini en de CEO van Archos. Dit geeft ons een zeer breed inzicht in de strategie van Archos en welke kant ze willen opgaan met deze Hardware Wallet. Dit is niet simpelweg inhaken op een trend, maar een serieuze investering in een volledig nieuwe tak van hardware. Naast hun 3 strategische gebieden (Mobile Solutions, Connected Objects en Urban Mobility) komt er nu ook een 4e tak: Blockchain.

Wat hier precies allemaal onder gaat vallen blijft nog enigszins geheim, maar wat duidelijk is dat het niet bij de Safe-T mini zal blijven. Nu al wordt gesproken over een opvolger met touch screen en gebruiksvriendelijke interface. Het idee is om een range van producten te ontwikkelen die door iedereen gebruikt kan worden, of je nu veel of weinig weet van computers en ICT. Uiteindelijk zal dit helpen om de markt van Blockchain en Cryptocurrencies beschikbaar te stellen voor een groter publiek, en de acceptatie te versnellen.

Safe-T mini

Ook kregen de kans om de Archos Safe-T mini hardware wallet zelf uit te proberen. Het product is een compacte hardware wallet en toont een hoop gelijkenissen met de twee grote spelers op de markt, Trezor en Ledger. De Safe-T mini is gebouwd op dezelfde open-source software van de TREZOR en gelijkenissen kunnen dan ook verwacht worden.

De verpakking is iets luxer dan dat we dat gewend zijn. De verpakking is groter, en kan mooi opengeschoven worden wat de uitpak ervaring bevordert. Na het openschuiven van beide kanten wordt het apparaat in het midden gepresenteerd met de accessoires eronder.

De Hardware Wallet is een klein rond apparaat dat degelijk en betrouwbaar aanvoelt. De knoppen voelen solide aan en geven duidelijk feedback of ze wel of niet in geklikt worden, iets waar de trezor soms nog problemen bij had. Je verbind de Safe-T mini met de bijgeleverde micro-USB kabel.

Opmerkelijk is dat de Archos Safe-T mini een stuk lager geprijsd is dan de concurrenten, en is daarmee nog makkelijk toegankelijk voor een groter publiek. De huidige adviesprijs voor Nederland is €59,95.

Software

Zoals gezegd is de Safe-T mini ontwikkeld op dezelfde open-source software als de TREZOR. Het menu, layout en werking toont dan ook grote gelijkenissen. Soms voelde het zelfs alsof we met de trezor bezig waren. Of dit goed of slecht is kan betwist worden.

Deze software is uitgebreid getest, heeft al jarenlang meerdere beveiligingsupdate gehad en is daarmee waarschijnlijk de veiligst mogelijke optie op de markt. Daarnaast is de bekende ervaring voor een bekende gebruiker fijn omdat je niks opnieuw hoeft te leren. Een nieuwe gebruiker zal de gelijkenis uiteraard niet opmerken.

Archos heeft ervoor gekozen om de wallet te integreren met MyCrypto en Electrum, waar hun grootste concurrenten gebruik maken van MyEtherWallet. In gesprek met hun R&D team kregen wij te horen dat de meeste developers van MyEtherWallet na een onenigheid zijn overgestapt naar MyCrypto. Hiermee lijkt MyCrypto een betere keuze te zijn voor de toekomst waar nieuwe ontwikkelingen zullen plaatsvinden. De keuze van Archos is dus begrijpelijk.

Ontvangen en versturen van transacties levert ook geen verrassingen op. Alles kan worden gecontroleerd en geverifieerd op het schermpje van de Safe-T mini. Er is een uitgebreide historie van alle transacties en er worden meerdere adressen voor je gegenereerd. In deze korte test-sessie konden we niet alle in en outs bekijken, maar we verwachten dat de software erg gelijk zal zijn aan wat we gewend zijn.

Voor een uitgebreide review is het wachten totdat we het  product daadwerkelijk in handen hebben. Wij verwachten een voorraad te ontvangen rond 15 juli waarna wij er uiteraard meteen mee aan de gang gaan. Mocht jij nog vragen hebben stel ze hier dan gerust, dan proberen wij ze voor je na te gaan.

Je kunt de Safe-T mini nu wel bij ons pre-orderen!

    Author Sander

    More posts by Sander

    Leave a Reply

    De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 698 reviews.