Skip to main content
Ledger

Nano X 2.0 firmware

By 22 oktober 2021november 29th, 2021No Comments

Ledger Nano X krijgt nieuwe firmware 2.0

Vanaf vandaag is de nieuwe versie firmware voor de Nano X uitgebracht. Dit is een grote update die flinke verbeteringen met zich meebrengt. Zo is de installatie verbeterd waardoor deze sneller en gemakkelijker is, is het batterijverbruik verminderd en zijn er een aantal privacy en beveiliging updates. Bovendien is 2.0 klaar voor de Bitcoin Taproot upgrade die er aan staat te komen.

Verbeterde installatie

Wanneer je jouw Nano X update zul je diverse UX en UI verbeteringen zien. Het grootste verschil zit hem in het bevestigen van jouw 24 woorden bij een nieuwe installatie. In plaats van alle 24 woorden handmatig in te voeren wordt er nu om 4 woorden gevraagd ter controle van jouw word seed. Hierdoor is het installatieproces een stik sneller. Bovendien staat er meer begeleidende informatie over het belang van jouw word seed, dat je deze zeer veilig moet bewaren om jouw crypto veilig te houden.

Verbeterde batterij

Dankzij een aantal verbeteringen in het batterij beheer gaat het apparaat nu langer mee. Bovendien komt hiermee een oplossing voor een vervelend probleem dat sommige gebruikers ondervonden, waarbij het apparaat een ‘temperature error’ geeft waardoor opladen stopte. Dit zou nu opgelost moeten zijn. Wanneer je batterij bijna leeg is zul je nu ook nog het percentage zien dat nog beschikbaar is.

Verbeterde beveiliging en privacy

De eerste grote verandering is dat bij het opstarten, je zult zien hoeveel pin-pogingen je nog over hebt. Hiermee kun je dus zien hoeveel pogingen je nog hebt, wat helpt om te voorkomen dat je jouw apparaat onnodig reset. Bovendien kun je op die manier direct zien of iemand anders wellicht met jouw apparaat geknoeid heeft, omdat je nu kunt zien of iemand al geprobeerd heeft de pin te in voeren. Om de privacy te verbeteren is nu ook de Bluetooth naam aanpasbaar, zodat je een eigen naam kunt gebruiken. Bluetooth kan ook makkelijker uit en aangezet worden voor extra beveiliging en privacy.

Geschikt voor Taproot

Taproot staat er aan te komen in november 2021, waarbij Bitcoin een flinke update ondergaat. We zullen hier niet in het technische verhaal duiken, maar het is goed om te weten dat de nieuwe firmware hiermee om kan gaan. Het gaat om de zogenaamde BIP-0340 Schnorr signatures.

nano-x-nieuwe-firmware

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1009 reviews.