Winkelmand

Hardware Wallet

Let op Phishing Attacks

By 4 december 2018maart 18th, 2019No Comments

Sins de opkomst van het internet zijn er altijd kwaadaardige types geweest. Waar veel bekend is over hackers en zogenaamde beveiligings-inbraken, is  er ook een gebied dat zich richt op menselijke fouten. Met de opkomst van cryptocurrencies zijn steeds meer van deze pogingen gericht op crypto-holders.

Let erop dat jij niet valt voor zogenaamde Phishing Attacks. Hierbij misleiden hackers jouw om zonder dat je het door hebt jouw gegevens door te geven aan hun. Bijvoorbeeld door een website na te maken of een misleidend web-adres te gebruiken. Hierdoor geef jij jouw gegevens nietsvermoedend aan kwaadaardige partijen, in plaats van aan de juiste partij. Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen om phishing van jouw cryptocurrencies te voorkomen

Phishing attack voorkomen

Jouw browser, laptop en computer zijn gevoelig voor malware en andere trucjes die jouw kunnen misleiden. Zo is er malware die real-time jouw bitcoin adres kan veranderen, waardoor je dus nietsvermoedend crypto overmaakt naar het verkeerde adres. Vertrouw daarom niet op jouw online omgeving, maar vertrouw in de kracht van een hardware wallet. Hierop is alles afgescheiden van jouw computer en offline opgeslagen, waardoor het online niet zichtbaar is. De belangrijkste functie van de wallet is het geheim houden van jouw recovery seed. Controleer daarom altijd op jouw wallet of de actie die je wilt uitvoeren klopt.

  • Vertrouw op jouw hardware wallet, niet op jouw computer. De wallet is offline en daarmee zijn jouw gegevens afgescheiden van eventuele aanvallen. De hardware wallet zelf moet jouw bevestiging geven van de stappen, niet de computer. Een recovery seed dient op het apparaat zelf ingevoerd te worden.
  • Voer jouw 24-word recovery seed nooit online in. Houdt ook de volgorde geheim.
  • Wanneer je gebruikt maakt van jouw wallet controleer dan altijd de domeinnaam die je heirvoor gebruikt. Gebruik voor de software alleen de officiële kanalen en download nooit beta of test-versies.

Vormen van Phishing

Persoon Nabootsen is wellicht de makkelijkste en snelste vorm van phishing. Hierbij doet de hacker zich meestal voor als iemand van de klantenservice of als een verkoper, waarbij degene gevoelige informatie probeert te achterhalen. Hierbij vragen ze niet direct om jouw 24-word seed, maar kunnen ze wel informatie verkrijgen zoals e-mail aders, telefoon en andere info die zij kunnen misbruiken.

Naast deze vorm van phishing bestaat er ook nog DNS Poisoning, Unicode domain phishing en Cybersquatting.

Zorg er dus voor dat niemand jouw gegevens kan achterhalen en sla ze veilig op op een hardware wallet. Geef jouw gegevens nooit online vrij en geef nooit gegevens via de telefoon. Een hardware wallet heeft diverse technieken om hacken te voorkomen.

Phishing Attack Crypto

Author Sander

More posts by Sander

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 562 reviews.