Skip to main content
Hardware WalletLedger

Ledger Nano X en Bitcoin ATM

By 31 maart 2020No Comments

Nu de Ledger Nano X direct te koppelen is met je telefoon, is de hardware wallet ook te gebruiken buitenshuis. Hiermee opent het allerlei mogelijkheden. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van de Ledger Nano X met een Bitcoin ATM. Hierbij kun je direct en veilig cryptocurrencies versturen en ontvangen vanuit jouw mobiele telefoon.

Bitcoin ATM – Ledger Nano X

Bitcoins kopen met een Bitcoin ATM is heel eenvoudig. Het komt erop neer dat je cash in het apparaat stopt, en vervolgens via de Blockchain jouw Bitcoin ontvangt. Dit kan door het invoeren van een Bitcoin adres op de ATM. Dit is echter enorm foutgevoelig waardoor de meeste apparaten zijn uitgerust met een QR-scanner. Het fijne aan de Ledger Nano X is dat je jouw QR-code direct op het scherm tevoorschijn kunt halen, waardoor je deze kunt scannen met de ATM. Hiermee voorkom je dus fouten en kun je direct en veilig Bitcoins oversturen naar jouw Ledger Nano X.

Deze QR code scan je me de ATM, en vervolgens wordt het adres automatisch overgenomen.

Bitcoin versturen met de Ledger Nano X naar Bitcoin ATM

Naast het ontvangen van Bitcoins kun je uiteraard ook coins versturen naar de ATM, en vervolgens cash opnemen. dit werkt eigenlijk tegenovergesteld van bitcoin kopen. Je gaat nu cryptocurrencies oversturen van jouw hardware wallet naar een ander adres, en je moet dus ook een andere QR-code scannen. Dit gaat heel makkelijk met de Ledger Live App. De ATM zal een QR-code op het beeldscherm tonen waarna je deze kunt scannen met jouw Nano X. Afhankelijk van een aantal variabelen zal het tussen de 10 en 30 (meestal) minuten duren voordat jouw bitcoins aankomen en je de cash kunt opnemen. Hiervoor krijg je unieke code die je na deze periode moet invoeren.

Op deze manier kun je dus altijd en overal jouw Bitcoins veilig bewaren; maar ook versturen, ontvangen en omzetten naar cash.

Disclaimer: Ondanks uiterste zorgvuldigheid kunnen onjuistheden voorkomen. Wij doen ons uiterste beste zo goed mogelijk informatie te geven, Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel foute informatie.

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.