Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Ledger Live op mobiele telefoon

By 30 januari 2019No Comments

Ledger Live is nu ook beschikbaar voor jouw mobiele telefoon. De app is te downloaden voor zowel Android als iOS en kan direct gebruikt worden op deze smartphones.

Wallet voor telefoon

Met de lancering van Ledger Live Mobile is Ledger de eerste hardware wallet fabrikant die met een volledig mobiele applicatie komt. Ongetwijfeld zullen er velen volgen (waaronder Trezor en Archos), maar op dit moment bijt Ledger de spits af en komt als eerste met een veilige en mobiele wallet.

Dit hangt uiteraard samen met de introductie van hun nieuwste wallet, de Ledger Nano X. Dankzij de beveiligde Bluetooth verbinding is deze wallet perfect in combinatie met de nieuwe ledger live wallet. Gebruik jouw smartphone om verbinding te maken zodat je altijd en overal veilig toegang hebt tot jouw cryptocurrencies.

Voor degene die momenteel al een Nano S hebben is Ledger Live mobile momenteel nog maar beperkt bruikbaar. Wanneer jij een Android apparaat hebt kun je een OTG-usb kabel kopen om jouw hardware wallet te verbinden met jouw smartphone. Let erop dat dit (nog) niet werkt op Apple apparaten. Zonder deze kabel is de mobiele wallet met name bedoeld om enkele informatie over jouw cryptocurrencies op te vragen, zoals het huidige saldo. Acties uitvoeren is dan echter niet mogelijk omdat voor veiligheid deze altijd gecontroleerd moeten worden door de fysieke hardware wallet.

Ledger Live Mobile

Ledger Nano X en Ledger Live Mobile

De ideale oplossing is uiteraard de combinatie van de nieuwe Ledger Live applicatie en de Ledger Nano X. Omdat het hier om een volledig nieuwe innovatie gaat is het lastig om de implicaties te overzien; maar het lijkt erop dat deze stap de markt voor cryptocurrencies verder zal openbreken. Wanneer jij altijd en overal bij jouw crypto kunt is het veel makkelijker te gebruiken. Dit zal het gebruik in aantal doen toenemen, maar ook zal het beter zichtbaar zijn voor mensen die er nog onbekend mee zijn. Doordat steeds meer mensen het ook in een openbare omgeving gaan gebruiken zou de markt weleens flink open gebroken kunnen worden.

De Nano X werkt met zowel Android als Apple en kan dus door vrijwel iedereen gebruikt worden. Even verbinden met Bluetooth en jouw smartphone en Nano X zorgen voor de ideale set-up. We hebben hem helaas nog niet in de praktijk kunnen testen, maar wij kunnen ons de scenario’s al voorstellen. Na het opzetten van de beveiligde Bluetooth verbinding kunnen we de wallet onderweg meenemen. Willen we ergens afrekenen met Cryptocurrencies dan kunnen we onze smartphone erbij pakken om deze betaling te voltooien, net zoals je dat nu al gewend bent. Waarschijnlijk komen er limieten voor het bedrag om eventueel misbruik (bij verlies van je telefoon) te voorkomen.

De Ledger Nano X is momenteel al te pre-orderen via onderstaande link. Mocht jij hem nu al willen dan kun je altijd overwegen om jouw Nano S te gebruiken in combinatie met een OTG-kabel.

Pre order Ledger Nano X

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.