Skip to main content
Ledger

Ledger HODL en Recovery Check

By 28 juli 2018september 1st, 2018No Comments

Ledger heeft deze maand twee nieuwe applicaties gelanceerd, namelijk HODL en RecoveryCheck.

Ledger HODL

Deze app maakt het makkelijker om te controleren of het ontvangst adres van jouw cryptocurrencies correct is. Dit is handig wanneer je cryptocurrencies wilt ontvangen omdat het makkelijk is om een foutje te maken in het adres, of omdat malware kan knoeien met het adres.

De Nano S Hardware Wallet is ontwikkeld om jouw cryptocurrencies zo veilig mogelijk op te slaan, maar wanneer een slim virus het adres veranderd wanneer je het bijvoorbeeld copy-pasted, dan kan het zomaar zijn dat je coins naar het verkeerde adres stuurt. Hier kan Ledger niks aan doen, maar ze komen nu dus met een oplossing om je hierbij te helpen.

De HODL app laat jouw het adres voor transacties direct invoeren vanaf de Ledger Nano S, het wordt op die manier een soort vitueel toetsenbord. Het werkt als volgt:

  • Selecteer het veld waarin het adres ingevoerd dient te worden
  • Lanceer de HODL app
  • Gebruik de Ledger Nano S om de juiste crypto-wallet te selecteren
  • Het adres wordt automatisch ingevuld

Het wordt aangeraden om het adres alsnog handmatig te controleren. Meer informatie over het gebruik van de HODL app vind je via Ledger.

Ledger RecoveryCheck

We weten allemaal het belang van de 24-word seed. Het is uitermate belangrijk dat je deze niet alleen zorgvuldig, maar ook correct opslaat. Mocht jij een foutje maken bij het opschrijven van 1 van de woorden is de back-up in principe volledig onbruikbaar.

De RecoveryCheck helpt om deze 24 woorden te controleren zodat je zeker weet dat ze kloppen. Dit kon je voorheen al doen door de Nano S te resetten en vervolgens hem opnieuw te initialiseren, maar op deze manier is het een stuk sneller en voelt het meer betrouwbaar.

Je doet dit door simpelweg de 24 woorden in te voeren in de RecoveryCheck. Deze zal dan bevestigen of het wel of niet klopt. Een makkelijke en betrouwbare manier om jouw Recovery Seed te controleren.

Ledger HODL en Recovery Check

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 997 reviews.