Winkelmand

Hardware WalletLedger

IOTA nu ook ondersteund door Ledger

By 2 november 2018No Comments

IOTA op Hardware Wallet

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om IOTA op te slaan op jouw Ledger wallets. Hiermee integreert de Franse fabrikant 1 van de grootste cryptocurrencies ter wereld op hun apparaten.

De Ledger Nano S en Ledger Blue maken het mogelijk voor gebruikers om hun crypto extreem veilig op te slaan. De private keys van IOTA worden opgeslagen in de hoogst-beveiligde chip van het apparaat, waardoor het vrijwel onmogelijk is om er onrechtmatig toegang tot et krijgen. De Ledger wallet is bovendien geïntegreerd met de IOTA Trinity Wallet. Hiermee kunnen gebruikers transacties direct vanuit de hardware wallet controleren en valideren. De IOTA software kan nu gedownload worden vanuit Ledger Live.

IOTA op Ledger

IOTA

De IOTA Foundaton is een no-profit organisatie met de focus op ‘distributed ledger technology’. Met een market cap van meer dan 1.3 miljard is het een van de grootste cryptocurrencies in de wereld. Dankzij de samenwerking met Ledger is het nu mogelijk om hun IOTA tokens veilig op te slaan.

De CEO van Ledger zegt “Het aanbieden van de hoogst mogelijke beveiliging en kwaliteit is een van de focus punten van Ledger en IOTA”. “De samenwerking tussen de twee teams zorgt voor een directe synergie gefocust op het ontwikkelingen van mogelijkheden op de IOTA tokens de benaderen, opslaan en beheren op Ledger apparaten” (*vrij vertaald vanuit het Engels).

Ledger en IOTA

Ledger Wallets zijn ontworpen met het unieke besturingssysteem (OS) genaamd BOLOS. Deze is geïntegreerd in hun beveiling chip. De EAL5+ gecertificeerde chip word gebruikt in alle Ledger Wallets en is dezelfde als die gebruik wordt in creditcards en paspoorten. Het is resistent tegen geknoei en biedt daarmee een stabiel en veilig platform voor het hosten van diverse soorten data. Opdrachten worden alleen uitgevoerd indien ze overeenkomen met van tevoren strikt ingestelde regels die alleen werken met geautoriseerde applicaties. Om een dergelijke chip te hacken is ontzettend ingewikkeld, terwijl een reguliere microcontroller vrij gemakkelijk gekraakt kan worden.

Hiermee kunnen Hardware Wallets beschouwd worden als de veiligste manier van opslag van Cryptocurrencies. IOTA had reeds een stand-alone wallet ontwikkeld (Trinity Wallet), maar dankzij de integratie met Ledger is deze nu ook een van de veiligst mogelijke opties. Ledger heeft een sterke reputatie op het gebied van beveiligingen betrouwbaarheid, en is daarmee de keuze geworden voor IOTA.

IOTA is een open-source distributed ledger technologie, dat verder gaat dan de Blockchain zelf. Het is ontworpen om schaalbaar te zijn met gratis transactiekosten en de integratie van data om in de toekomst samen te werken met de Future of Internet Things.

Ledger Nano S en IOTA

Author Sander

More posts by Sander

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 698 reviews.