Skip to main content
Hardware Wallet

Crypto veilig opslaan

By 6 maart 2021No Comments

Door de jaren heen hebben wij een hoop artikelen geschreven over het veilig opslaan van jouw cryptocurrencies. De gebruiker heeft nu keuze uit een zeer veilige basis; maar kan er ook voor kiezen om daar nog extra lagen aan toe voegen. Voor de serieuze crypto gebruiker kunnen wij dit zeker adviseren. Denk aan het gebruik van Shamir Backup en het instellen van een Advanced Passphrase. Omdat er inmiddels een aantal interesse mogelijkheden zijn zetten ze we hier graag nog even voor je op een rijtje. Voor meer informatie kun je klikken op de vetgedrukte titel.

  • Veiligste manier om jouw Crypto op te slaan: Waarschijnlijk het meest volledige artikel waar we stap voor stap door alle mogelijkheden heen gaan. Geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren gebruiker. Geeft je een inzicht in de verschillende security mogelijkheden.
  • Advanced Passphrase: De ideale manier om jouw coins veilig en verborgen te houden. Met een advanced passphrase maak jij een geheim 25e woord aan.
  • Shamir Backup: Verdeel jouw word seed over meerdere locaties, voor extra veiligheid van zowel diefstal als verlies.
  • 2-Factor-Authenticatie: De basis van 2FA en hoe jij veilig op het internet kunt surfen. Denk ook verschillende vormen van 2FA.
  • Bitcoins veilig opslaan: Een iets ouder artikel, waar we de basis van public en private keys uitleggen. Je vind hier wat eerste tips en ideeen om Bitcoin extra veilig te bewaren.

Voor een volledig overzicht van artikelen kun je ook in onze Crypto Kennisbank kijken.

Een beetje historie

De eerste hardware wallet is in 2014 gelanceerd; en zorgde voor een revolutie in het beheer van jouw eigen crypto. Je was nu niet langer afhankelijk van exchanges en online wallets, maar kon jouw eigen private keys veilig bewaren. Door de jaren heen zijn er een hoop geavanceerde manieren van beveiliging bovenop gekomen, die de hardware wallet nog betrouwbaarder maken. Zo is niet alleen de hardware en software zelf verbeterd, er zijn ook slimme manieren van versleuteling en opslag bijgekomen.

Zijn er nu nog artikelen die jij mist? Iets waar je graag meer over zou willen weten? Laat het ons weten in de reacties hieronder en wij gaan kijken om hier een speciaal artikel over te schrijven. We zetten ons actief in om de veiligheid en betrouwbaarheid van cryptocurrencies te vergroten; en veilige opslag staat hierbij bovenaan ons lijstje. Hierbij wordt er niet alleen gelet op de security zelf, maar ook op het gemak voor de gebruiker en het voorkomen van verlies door verloren wachtwoorden.

Crypto-Security

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.