Winkelmand

Hardware Wallet

Bitfi wallet

By 2 augustus 2018No Comments

Enkele weken geleden werd de Bitfi hardware wallet aangekondigd. Mede met ondersteuning van John Mcaffee zou deze wallet onmogelijk te hacken zijn. Een dergelijke uitspraak lokt altijd reacties uit, omdat het merendeel van de experts het erover eens is dat alles hackbaar is.

Bitfi review

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom hardware wallets proberen wij alle mogelijke wallets uitgebreid te testen. En zo hebben wij ook de Bitfi inmiddels in ons bezit. Het apparaat ziet er strak uit. De verpakking heeft goede branding, de uitpakervaring is goed te noemen en met name het apparat voelt strak en modern aan. Een groot touch-screen scherm en een mooie achterkant. Het doet een beetje denken aan een smartphone en voelt daarmee ook vertrouwd aan.

Besturing en controle gaat zoals je dat gewend van je smartphone. Met een paar klikken op de knop loop je door het menu heen en kun je jouw wallet instellen. Maar dan komen er toch erg veel vragen naar voren. Hoe werkt deze wallet? Kan ik het wel vertrouwen? Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk informatie te achterhalen maar helaas blijven goede antwoorden uit.

Bitfi gehackt

Het nieuws dat het apparaat gekraakt zou worden heeft dan ook niet lang op zich laten wachten. Minder dan een maand na lancering is het apparaat gekraakt, waarbij hackers root-access hebben. Dit betekent dat zij toegang hebben tot het centrale systeem van de wallet, en hierbij met van alles kunnen rotzooien. Ze kunnen knoeien met je bitcoin adres, data van je uitlezen en naar alle waarschijnlijkheid ook je private keys en wachtwoorden bemachtigen. Omdat de Bitfi geen enkele controle heeft (zoals attestation) is de gebruiker hier volledig onbewust van.

De uitspraak dat het aparaat niet te hacken is klinkt wellicht goed voor consumenten; het zorgt ook voor een uitdaging voor hackers. Iets dat onhackbaar is klinkt als een uitdaging, en dat is precies wat er gebeurd is. Niet alleen heeft men core-access verkregen, het apparaat heeft het online flink te verduren. Zo lijkt het eerder op een goedkope android phone die zo lek is als een mandje, in plaats van een betrouwbare hardware wallet.

Er is geen secure element aan boord, een standaard praktijk zoals je dit wel ziet bij Ledger, Trezor en Archos. Dit opent de deur voor allerlei soorten kwetsbaarheden; iets wat je bij de veilige opslag van cryptocurrencies zeker wilt voorkomen! Niet alleen blijkt het apparaat kwetsbaar, het blijkt dat de Bitfi geleverd wordt met spyware onboard. Zo blijkt het je locatie constant bij te houden, terwijl dat nergens voor nodig is. Maar meer zorgwekkend is een applicatie genaamd Adups FOTA, dat iedere 72 uur allerlei soorten gegevens naar een server in China verstuurd.

Conclusie

Voor ons is het nog (veel) te vroeg om met de Bitfi aan de slag te gaan. Er zijn nog zoveel vraagtekens en onduidelijkheden dat het simpelweg onverstandig is om dit te gebruiken als opslag voor jouw waardevolle Cryptocurrencies. Of het allemaal zo erg is als het nu lijkt moet nog blijken, maar zolang Bitfi de source-code niet vrijgeeft blijft het raden. Bitfi belooft al enkele weken dit te doen omdat ze zich kenmerken op hun open-source software die gelijk is aan die van de Trezor wallet. Wij zouden iedereen adviseren om ontzettend voorzichtig te zijn met dit product, en het met veel argwaan te behandelen. Wellicht hebben we het mis, maar in deze business ben je liever te voorzichtig dan al je crypto kwijt.

Bitfi wallet

Author Sander

More posts by Sander

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 698 reviews.