Skip to main content
Hardware Wallet

Binance Bitcoins gestolen

By 10 mei 2019No Comments

Op 7 mei 2019 maakte Binance bekend dat er meer dan 7000 Bitcoins waren gestolen van hun accounts. Hackers hadden een goed geplande aanval opgezet waarbij een groot aantal gebruikers account werd gehackt. Hierbij werden API-keys, 2FA codes en andere kwetsbare informatie gewonnen. Ze hebben deze informatie over tijd verzameld en gebruikt om in 1x toe te slaan en 7000 BTC over te maken in een grote transactie.

Omdat deze hack gericht was op vele ‘kleine’ accounts werd het niet opgemerkt door de veiligheid systemen van Binance. Voordat de Exchange het doorhad waren de Bitcoin al verdwenen. Nadat de opdracht was uitgevoerd gingen de alarmbellen echter af en sindsdien is het opnemen van Cryptocurrencies van Binance gestopt. Niet alleen BTC, maar ook Altcoins kunnen niet meer worden opgenomen.

Binance moet eerst uitzoeken wat er gebeurd is en of alles veilig is voordat ze dit kunnen vrijgeven. Dit toont aan hoe kwetsbaar je bent wanneer je jouw cryptocurrencies online opslaat. Zelfs wanneer het niet jou schuld is, kun je volledig worden buitengesloten van jouw coins. Hopelijk zal Binance op korte termijn het probleem oplossen en alle funds vrijgeven aan de gebruikers.

Op 10 mei, 3 dagen later, zijn nog steeds alle transacties gestopt. Binance probeert de gemoederen kalm te houden met meerdere blog posts maar uiteraard ontstaat er onvrede onder de gebruikers. Hoe langer deze situatie duurt hoe meer mensen zich zorgen maken of ze nog bij hun cryptocurrencies komen. Ze hebben aangekondigd diverse veranderingen door te voeren in hun veiligheid, maar de vraag is waarom dit niet sowieso al het geval was.

Wil je voorkomen dat jij het slachtoffer wordt van een Bitcoin Hack? Sla jouw cryptocurrencies dan altijd veilig op met een hardware wallet. Dan weet je zeker dat je niet zomaar buiten jouw coins gesloten kan worden. Je hebt altijd zelf controle over jouw private keys en er is geen derde partij die opeens kan besluiten alles te blokkeren. Wacht niet tot het te laat is maar zorg dat jouw coins onder je eigen beheer staan.

Leave a Reply

De waardering van www.hardwarewalletonline.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 855 reviews.